Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Olasz farfallesaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tészta főzési módja szerepet játszik textúrájában és emészthetőségében. Ha al dente módon főzi meg, nem ragad össze, és kemény marad. Az az előnye is megvan, hogy lassabban szívódik fel, így hosszabb ideig tölti meg a gyomrot.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10–15 perc

hozzávalók

25 dkg farfalle (pillangó alakú tészta)
2 db vékony szelet nyers sonka
10 dkg rukkola
3 ek olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Főzze meg a tésztát, majd csöpögtesse le.

2

Vágja a sonkaszeleteket csíkokra.

3

Keverje össze egy salátástálban az ecetet sóval, majd tegye bele a borsot és az olajat.

4

Tegye bele a rukkolát, a farfallét és a sonkacsíkokat.

5

Keverje össze, majd szolgálja fel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz