receptet találtunk
A wrap vagy tortilla az aztékok fontos alapétele volt. Eredetileg egy vastag lepény, amit kukoricalisztből készítettek. Manapság már egy palacsintaszerű, jól tekerhető lepényt jelent, ami rengeteg étel, street food alapja. A tökéletes tortillalap felhasználásának csak a képzeletünk szab határt. Ez a tojáskrémes, avokádós verzió jól csomagolható, igen laktató, így vihetjük magunkkal kirándulásra, strandra, de beletehetjük a gyerekek uzsonnásdobozába is. Ebből a tésztamennyiségből 6 db wrapot, tortillát süthetünk.
Kép forrás: saját forrás
A wraphoz a lisztet, a sót és a szárított élesztőt keverjük össze egy keverőtálban, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet. Gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát, osszuk 6 egyenlő részre és pihentessük 15-20 percet.
Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztákat 1 mm vastag, kör alakúra. Forró, száraz serpenyőben süssük a lapok mindkét oldalát kb. 1 percet.
A kész, forró lapokat csavarjuk konyharuhával hengerré, így könnyen meg tudjuk majd tölteni.
A tojáskrémhez a tojásokat főzzük keményre forrástól számított 10 percig, majd pucoljuk meg. A megfőtt tojásokat vágjuk félbe, a sárgájukat turmixoljuk krémesre a majonézzel, mustárral, tejföllel és a mascarponéval. A hagymát, a tojások fehérjét vágjuk apró kockákra és aprítsuk fel a snidlinget is. Keverjük a sárga masszához és fűszerezzük ízlés szerint.
A wrap lapokra tegyünk 1-1 salátalevelet, kenjük meg tojáskrémmel, a tetejére helyezzünk vékony csíkokra vágott avokádót és tekerjük fel.
Allergének: