receptet találtunk
Ha igazán gyors ételt szeretnénk a családi asztalra varázsolni a rohanós hétköznapokban, akkor a legegyszerűbb ezeket csirkemell filéből készíteni. A csirkemell pillatanok alatt sül porhanyósra, pláne, ha vékony csíkokra vágjuk. Az ételt a tejszínes szósz teszi igazán szaftossá. A szószt ízlést szerint ízesíthetjük különböző fűszerekkel, hagymával, fokhagymával, de tehetünk a hús mellé párolt zöldségeket is. Ennek az ételnek csak a képzeletünk szab határt. Tálalhatjuk tésztával, párolt rizzsel, burgonyával, kölessel, hajdinával.
Kép forrás: saját forrás
A csirkemellet alaposan mossuk meg és vágjuk vékony csíkokra, majd sózzuk le.
A húsdarabokat forgassuk meg rizslisztben.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel 4 evőkanál étolajat és pirítsuk puhára, aranybarnára a húst. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és szórjuk meg 1 evőkanál rizsliszttel. Öntsük fel a növényi tejszínnel, fűszerezzük, ízesítsük frissen facsart citrom levével és forraljuk 1-2 percet.
A tészta elkészítéséhez kb. 2 liter, enyhén sós vizet forraljunk fel. Tegyük a forrásban lévő vízbe a tésztát, fedjük le és kapcsoljuk le a főzőlapot. Hagyjuk a tésztát 10 percig fedő alatt a forró vízben, majd szűrjük le.
Tálaljuk a szószos húst a tésztával.
Allergének: