Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Glutén- és tejmentes zöldfűszeres csirkemell csíkok rizstésztával

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ha igazán gyors ételt szeretnénk a családi asztalra varázsolni a rohanós hétköznapokban, akkor a legegyszerűbb ezeket csirkemell filéből készíteni. A csirkemell pillatanok alatt sül porhanyósra, pláne, ha vékony csíkokra vágjuk. Az ételt a tejszínes szósz teszi igazán szaftossá. A szószt ízlést szerint ízesíthetjük különböző fűszerekkel, hagymával, fokhagymával, de tehetünk a hús mellé párolt zöldségeket is. Ennek az ételnek csak a képzeletünk szab határt. Tálalhatjuk tésztával, párolt rizzsel, burgonyával, kölessel, hajdinával.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

300 g friss csirkemell filé
4 evőkanál Auchan bio riszliszt
4 evőkanál Auchan étolaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított petrezselyem
1 teáskanál tárkony
1 csokor metélőhagyma
200 ml Auchan bio rizs főzőtejszín
100 g Tao Tao hosszú rizsmetélt

elkészítés

1

A csirkemellet alaposan mossuk meg és vágjuk vékony csíkokra, majd sózzuk le.

2

A húsdarabokat forgassuk meg rizslisztben.

3

Egy serpenyőben forrósítsunk fel 4 evőkanál étolajat és pirítsuk puhára, aranybarnára a húst. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és szórjuk meg 1 evőkanál rizsliszttel. Öntsük fel a növényi tejszínnel, fűszerezzük, ízesítsük frissen facsart citrom levével és forraljuk 1-2 percet.

4

A tészta elkészítéséhez kb. 2 liter, enyhén sós vizet forraljunk fel. Tegyük a forrásban lévő vízbe a tésztát, fedjük le és kapcsoljuk le a főzőlapot. Hagyjuk a tésztát 10 percig fedő alatt a forró vízben, majd szűrjük le.

5

Tálaljuk a szószos húst a tésztával.


Allergének: