Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Almával párolt lilakáposzta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A káposzta fogyasztás, szervezetünkre nézve számos pozitív hatással bír. Ez a zöldségféle bővelkedik C-, B1-, B2-vitaminban, folsavban, valamint gazdagon tartalmaz vízben nem oldódó élelmi rostot.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 fej vöröskáposzta
1 db alma
1 db vöröshagyma
fél db narancs leve
fél db narancs héja
1 ek méz
1 ek vaj
2 ek vörösborecet
izlés szerint
1 db fahéjrúd

elkészítés

1

A vöröskáposztát megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, és feldaraboljuk.

2

A vajat megolvasztjuk, majd ádobjuk a hagymát, és a káposztát.

3

Hozzáadjuk az ízesítőket.

4

Jól összekeverjük, majd fedő alatt, kevés vizet aláöntve, néha megkevergetve, lassú tűzön puhára pároljuk. (10 perc után az almát is hozzáadjuk)


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes