Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Túrógombóc eperrel és mákkal

Havas Dóra
gasztroblogger

Ha unod a hagyományos túrógombócot, tuningold fel mákkal és friss eperrel! Tökéletes párosítás egy tökéletes nyári desszert fogáshoz.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 30 perc

allergén

tojás

hozzávalók

fél kg sovány tehéntúró
3 db tojás
3 db Tojás
2 dkg vaj
1 csipet
1 evőkanál porcukor
12 dkg finom búzadara
fél kezeletlen sárga citrom
20 dkg eper
2 dl 12%-os tejföl
5 csapott evőkanál egész mák
10 dkg eperdzsem

elkészítés

1

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, a vajat, sót és porcukrot, a végén pedig a búzadarát. ½ citrom héját a masszába reszeljük, összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a túróba. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

2

Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe 1 szem epret teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat – miután feljöttek a víz felszínére 3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. Végül beleforgatjuk a mákban és tejföllel, eper dzsemmel tálaljuk.


Allergének: laktóz glutén