receptet találtunk
Ha unod a hagyományos túrógombócot, tuningold fel mákkal és friss eperrel! Tökéletes párosítás egy tökéletes nyári desszert fogáshoz.
Kép forrás: Saját forrás
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, a vajat, sót és porcukrot, a végén pedig a búzadarát. ½ citrom héját a masszába reszeljük, összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a túróba. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe 1 szem epret teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat – miután feljöttek a víz felszínére 3 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket. Végül beleforgatjuk a mákban és tejföllel, eper dzsemmel tálaljuk.
Allergének: laktóz glutén