Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Paradicsomos húsgombóc spagetti

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ha paradicsom, akkor íme egy klasszikus és minden ízében olasz fogás, egy igazi magyar paradicsomkülönlegességgel a főszerepben. Erre a roppanós Veresi Piroskával készült húsgombócos spagettire bármelyik olaszvendéglő séfje azt mondaná: „Tutto bene!”

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 1 csomag spagetti
1 kg Veresi Piroska paradicsom
50 g apróra kockázott hagyma
50 g apróra kockázott szárzeller
50 g apróra kockázott sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
bazsalikom
olívaolaj, vaj
Só, bors
600 g darált sertéshús
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
50 g reszelt parmezán
1 friss petrezselyem
1 evőkanál Só, bors

elkészítés

1

Kevés olívaolajon és vajon megfuttatjuk a kockázott, vagy reszelt zöldségeket a paradicsom kivételével.

2

Közben a golyócskák összes hozzávalóját készre gyúrjuk.

3

Kis labdacsokat formázunk belőlük, és a zöldségeket félretolva ugyanabban a serpenyőben körbepirítjuk őket.

4

Kiszedjük a golyókat és félretesszük őket.

5

300 g felaprított paradicsommal további 10 percig főzzük.

6

Majd hozzáadunk még 400 g hámozott paradicsomot is.

7

Fűszerezzük és további 20 perc lassú rotyogtatás mellett készre főzzük. Ha nem ilyen fantasztikus, édes paradicsomból csináljuk, akkor kevés barna cukorral ellensúlyozzuk a savasságát.

8

A már készre főtt sugo-ba visszatesszük a húsgolyókat és készre főzzük őket

9

5 liter vízbe 5 kávéskanál sót teszünk, kifőzzük a spagettit az előírásnak megfelelően. Nem öblítjük le hideg vízzel.

10

A főzőléből 4 evőkanállal teszünk a szószba, így szebben tapad majd a tésztához.

11

Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.


Allergének:

további receptek

Egzotikus gyümölcssaláta A megszokott gyümölcssaláta egzotikus változata – vitamindús desszert. Répási Eszter Glutén- és tejmentes „tejbegríz” A glutén- és tejmentes diétán lévőknek sem kell lemondani a tejbegrízről, hiszen gluténmentes rizsdarából megszólalásig pont olyat tudunk készíteni, mint a hagyományos. Emlékszem, mikor kiderült a lányomról, hogy gluténérzékeny, teljesen elkeseredett, hogy ő akkor többet már nem ehet grízpapit. A rizsdarát pontosan ugyan azokhoz az ételekhez használhatjuk ugyan úgy, mint a grízt. Így tudunk tökéletes grízestésztát és túrógombócot is készíteni. Sárám egyaránt szereti ezt az ételt hidegen és melegen is, így rendszeresen készítem neki tízóraira, amit magával visz az iskolába. Megtöltök egy jól záródó műanyag dobozt a papival, alaposan megszórom fahéjjal és kakaóval, majd csomagolok mellé egy kiskanalat. Ebből a tízóraibalól még soha nem maradt a nap végére a doboz alján mutatóban sem. Ez a gluténmentes verzió teljesen hasonló módon készül, mint a grízes társa: 1 dl tejhez vagy tejmentes diéta esetén növényi italhoz 1 evőkanál, vagyis 16 g rizsdarát adjunk. Így a tejbegríz nem lesz folyós, de a kanál sem áll meg benne. Ha kicsit több darát teszünk hozzá, gyönyörűen lehet szeletelni kihűlt állapotban és egy gyors panírozás, sütés után fenséges desszertet készíthetünk belőle pillanatok alatt. Kohári Éva