receptet találtunk
Ha paradicsom, akkor íme egy klasszikus és minden ízében olasz fogás, egy igazi magyar paradicsomkülönlegességgel a főszerepben. Erre a roppanós Veresi Piroskával készült húsgombócos spagettire bármelyik olaszvendéglő séfje azt mondaná: „Tutto bene!”
Kép forrás: saját forrás
Kevés olívaolajon és vajon megfuttatjuk a kockázott, vagy reszelt zöldségeket a paradicsom kivételével.
Kis labdacsokat formázunk belőlük, és a zöldségeket félretolva ugyanabban a serpenyőben körbepirítjuk őket.
Fűszerezzük és további 20 perc lassú rotyogtatás mellett készre főzzük. Ha nem ilyen fantasztikus, édes paradicsomból csináljuk, akkor kevés barna cukorral ellensúlyozzuk a savasságát.
5 liter vízbe 5 kávéskanál sót teszünk, kifőzzük a spagettit az előírásnak megfelelően. Nem öblítjük le hideg vízzel.
Allergének: