Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Paradicsomos húsgombóc spagetti

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ha paradicsom, akkor íme egy klasszikus és minden ízében olasz fogás, egy igazi magyar paradicsomkülönlegességgel a főszerepben. Erre a roppanós Veresi Piroskával készült húsgombócos spagettire bármelyik olaszvendéglő séfje azt mondaná: „Tutto bene!”

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1 1 csomag spagetti
1 kg Veresi Piroska paradicsom
50 g apróra kockázott hagyma
50 g apróra kockázott szárzeller
50 g apróra kockázott sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
bazsalikom
olívaolaj, vaj
Só, bors
600 g darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
50 g reszelt parmezán
1 friss petrezselyem
1 evőkanál Só, bors

elkészítés

1

Kevés olívaolajon és vajon megfuttatjuk a kockázott, vagy reszelt zöldségeket a paradicsom kivételével.

2

Közben a golyócskák összes hozzávalóját készre gyúrjuk.

3

Kis labdacsokat formázunk belőlük, és a zöldségeket félretolva ugyanabban a serpenyőben körbepirítjuk őket.

4

Kiszedjük a golyókat és félretesszük őket.

5

300 g felaprított paradicsommal további 10 percig főzzük.

6

Majd hozzáadunk még 400 g hámozott paradicsomot is.

7

Fűszerezzük és további 20 perc lassú rotyogtatás mellett készre főzzük. Ha nem ilyen fantasztikus, édes paradicsomból csináljuk, akkor kevés barna cukorral ellensúlyozzuk a savasságát.

8

A már készre főtt sugo-ba visszatesszük a húsgolyókat és készre főzzük őket

9

5 liter vízbe 5 kávéskanál sót teszünk, kifőzzük a spagettit az előírásnak megfelelően. Nem öblítjük le hideg vízzel.

10

A főzőléből 4 evőkanállal teszünk a szószba, így szebben tapad majd a tésztához.

11

Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.


Allergének: tojás