Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Gluténmentes májas pite

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A máj az egyik legjobb vasforrás. Sok gyerek a májas ételeket messziről elkerüli, pedig igazán egyszerűen és jól lehet elkészíteni őket. A májkrémet viszont már szerencsére sokkal többen kedvelik. Ha sült májas ételt készítek, akkor a maradékból mindig gyártok egy kis májkrémet. Ez tökéletes kenyérre kenve, sok zöldséggel, de simán lehet egy pite tölteléke is. Hagymás májból így lesz nálunk sült, májas pite.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók a hagymás májhoz

6 db Auchan pulyka máj
2 db vöröshagyma
5 evőkanál libazsír
1 evőkanál majoranna
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
ízlés szerint
1 teáskanál Auchan mustár

hozzávalók a pite tésztához

200 g Auchan bio rizsliszt
100 g kukoricakeményítő
1 db „M-es” méretű Auchan tojás
1 db „M-es” méretű Auchan tojássárgája
50 g puha Auchan margarin
60 g víz
1 nagy csipet

hozzávalók a sütéshez

szükség szerint Auchan étolaj

elkészítés

1

A hagymát tisztítás után vágjuk vékony csíkokra, a májakat pedig felezzük meg.

2

2 evőkanál libazsírt olvasszunk fel egy serpenyőben, dinszteljük meg a hagymát, tegyük mellé a májat és fedő alatt pároljuk 10 percig.

3

Fedő nélkül süssük zsírjára a májat, közben fűszerezzük majorannával, borssal. A sót majd csak a legvégén adjuk hozzá.

4

Az elkészült májat tegyük késes aprítóba, adjunk hozzá 1-2 evőkanál libazsírt és pépesítsük simára. Tegyünk hozzá mustárt, sót és állítsuk be fűszerekkel az ízét ízlés szerint.

5

A pite tésztához egy keverőtálba mérjük ki az összes alapanyagot és gyúrjunk rugalmas tésztát.

6

Csomagoljuk a tésztát fóliába és pihentessük a hűtőben fél órát.

7

Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztából 2 mm vastag téglalapot és vágjuk 6 egyenlő részre.

8

Minden tészta darabra tegyünk 2 teáskanál májkrémet. Hajtsuk félbe a tésztát, jól nyomkodjuk le a széleit.

9

Bő, forró olajban süssük aranybarnára a piték mindkét oldalát.

10

Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt.


Allergének: