receptet találtunk
Ez minden bizonnyal a leglátványosabb fogás, amit a vacsoraasztalra letehetsz: egy gyönyörű bárányborda korona formában megsütve, egy igazi libanoni petrezselymes csodakörettel, a tabbouleh-val (ejtsd: tábulé). Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont szemet gyönyörködtető és nagyon finom!
Kép forrás: saját forrás
Egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Locsolj bele egy kevés olajat, majd a sózott, borsozott bordákat pirítsd körbe.
Alul és felül összekötözve őket készítsd el a koronát, helyezd egy tepsire, tedd mellé a fokhagymát és a rozmaringot, majd tedd 20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Tálalás előtt 10 percig pihentesd.
A bulgurt keverd el a római köménnyel, majd öntsd fel lobogó forró vízzel úgy, hogy a víz egy ujjnyira ellepje. Takard le egy konyharuhával és fedd le. Nagyjából 10 perc alatt megpuhul. (Azért olvasd el a használati útmutatót, van olyan bulgur is, amit főzni kell.)
Aprítsd fel az újhagymát, negyedeld a paradicsomot. Ha kész a bulgur, egy villával lazítsd fel, keverd bele a zöldségeket, az irdatlan mennyiségű petrezselyemmel együtt. Facsard rá a lime-ot, locsold meg bővel olívaolajjal és most sózd. Ha az elején teszed ezt, a bulgur nem lesz soha puha.
Allergének: