Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Bárányborda korona tabbouleh salátával

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ez minden bizonnyal a leglátványosabb fogás, amit a vacsoraasztalra letehetsz: egy gyönyörű bárányborda korona formában megsütve, egy igazi libanoni petrezselymes csodakörettel, a tabbouleh-val (ejtsd: tábulé). Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont szemet gyönyörködtető és nagyon finom!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

2 db bárányborda
8 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
egy kevés só, frissen őrölt bors, olívaolaj
2 bögre bulgur
1 teaskanál római kömény
1 db lime
1 csokor újhagyma
8 szem koktélparadicsom
sok aprított friss, petrezselyem

elkészítés

1

Az úgynevezett francia vágással megpucolt báránybordákat vág fel három borda széles darabokra.

2

Egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Locsolj bele egy kevés olajat, majd a sózott, borsozott bordákat pirítsd körbe.

3

Alul és felül összekötözve őket készítsd el a koronát, helyezd egy tepsire, tedd mellé a fokhagymát és a rozmaringot, majd tedd 20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Tálalás előtt 10 percig pihentesd.

4

A bulgurt keverd el a római köménnyel, majd öntsd fel lobogó forró vízzel úgy, hogy a víz egy ujjnyira ellepje. Takard le egy konyharuhával és fedd le. Nagyjából 10 perc alatt megpuhul. (Azért olvasd el a használati útmutatót, van olyan bulgur is, amit főzni kell.)

5

Aprítsd fel az újhagymát, negyedeld a paradicsomot. Ha kész a bulgur, egy villával lazítsd fel, keverd bele a zöldségeket, az irdatlan mennyiségű petrezselyemmel együtt. Facsard rá a lime-ot, locsold meg bővel olívaolajjal és most sózd. Ha az elején teszed ezt, a bulgur nem lesz soha puha.


Allergének: