Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Megnyílt a 16. Auchan benzinkút Magyarországon

– A budaörsi az első hazai áruház, ahol a benzinkút mellett elektromos töltőállomás is üzemel Budaörs, 2014. december 18. – Mostantól a budaörsi Auchan áruház mellett nem csak kedvező árú üzemanyagot lehet tankolni, de elektromos autójukat is feltölthetik a vásárlók, díjmentesen. A töltési idő 1-2 óra, így kihasználható a bevásárlással töltött idő. 2050-re a személygépkocsik 60-70%-a várhatóan elektromos autó lesz, így gyors ütemben terjedhet azok használata. A budaörsi benzinkút a 16. hazai Auchan töltőállomás, hamarosan mind a 19 áruház mellett lesz kút is, így a vásárlók a vásárlás mellett a kedvező árú tankolással is spórolhatnak kiadásaikon. A mai, ünnepélyes avatáson Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is részt vett.

A vállalat az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg. Az Auchan célja, hogy újabb töltőállomásokat nyisson meg azok mellett az áruházak mellett, ahol még nincs benzinkút, jelenleg a 19 áruház közül már 16 mellett található töltőállomás. Az idei 5 milliárd forint értékű beruházás feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból 5 benzinkutat adott át a vállalat, közülük az utolsót Budaörsön.

„Az Auchan számára a budaörsi egy történelmi áruház, Magyarországon ez volt az első Auchan hipermarket, itt működik a vállalat központja, és a budaörsi kereskedelmi park lett az egyik legaktívabb hazánkban. Modern, merész lépésekkel fejlődünk, most is ennek lehetünk tanúi az új benzinkút átadásával és egy jelenleg még egyedülálló, elektromos töltőállomás bevezetésével. Két oszlopnál, négy autó számára egyszerre biztosítani tudjuk a töltés lehetőségét, díjmentesen. Célunk a beruházással nem más, mint vásárlóink számára környezettudatos módon megoldani az áruház megközelítését” – mondta el Varga László, a budaörsi Auchan áruház igazgatója.

„Lassan 20 éve kezdődött a történet, hogy egy akkori kisvárosban, melyet egy autópálya is kettévág, az Auchan munkatársai megjelentek és első áruházuk helyszínéül kiválasztották ezt a területet. Megépítettek egy felüljárót, kiszélesítették az autópályát, rengeteg fejlesztést valósítottak meg a város területén. Örülök, hogy a mai kút és elektromos töltőállomás avatásával ismét tovább fejlődött a településen igénybe vehető szolgáltatások köre!” – mondta avatási beszédében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

„A jelenlegi, kereskedelmi piacot meghatározó körülmények között a mai fejlesztés – a budaörsi benzinkút és első elektromos töltőállomásunk megnyitása – kiváló példája az Auchan magyarországi elkötelezettségének. A jövőben is folytatjuk diszkont árpolitikánkat, azaz a már megszokott, rendkívül kedvező árakra számíthatnak a vásárlóink benzinkútjainknál is, növelve a lakosság vásárlóerejét. A fenntartható fejlődés döntéseink meghatározó szempontja, ezért is örülök, hogy elsőként adhatunk át környezettudatos, elektromos töltőállomást a hazai kereskedelmi láncok közül, reméljük, népszerű lesz!” – hangsúlyozta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

„Egy elektromos autó töltése 1-2 órát is igénybe vesz, ezért kifejezetten célszerű bevásárlás közben kihasználni a parkolási időt. 2050-re a személygépkocsik 60-70%-a várhatóan elektromos lesz, ezért is fontos, hogy lehetőség nyílik az autók töltésére a budaörsi Auchannál. Előnye az áruház elhelyezkedésének, hogy a fővárosi agglomerációban található, így akár a napi, környezetbarát ingázáshoz is használható a töltőállomás. Reméljük, egyre többen fogják használni ezt a hazánkban még kuriózumnak számító lehetőséget!” – mondta el Jászay Tamás, az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatója.