Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Közel 15 ezer szavazat érkezett több mint 240 különböző rajzra az Auchan pályázatán

Öt általános iskolai osztály, mintegy 120 gyermek egyhetes táborozását biztosítja a vállalat egy különleges majorban Budapest, 2013. április 26. – Lezárult az Auchan Magyarország Kft. és a miskolci Szimbiózis Alapítvány közös, 5-6. osztályos tanulók számára meghirdetett rajzpályázata. Az öt nyertes egyhetes kirándulásra viheti osztályát és kísérő tanárait a Baráthegyi-majorság öko-parkjába, ahol fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek élnek. A pályázatra 241 különböző rajz érkezett, amelyek összesen 14 220 szavazatot kaptak.

Az április 2-23. időszakban lezajlott pályázat keretében a versenyzőknek egy megadott meséhez kellett illusztrációkat készíteniük, amelyeket az Auchan Facebook oldalára tölthettek fel az „Erdei Iskola” alkalmazáson keresztül (www.facebook.com/AuchanMagyarorszag), ahol a szavazás is zajlott. A mese főszereplője az Auchan Magyarország Kft. logójában is megjelenő vörösbegy volt. Pályázni bármilyen technikával készült alkotással – saját színes rajzzal, festménnyel, rajzfilm-tervvel, grafikával – lehetett, melyet lefotózva, vagy beszkennelve tudtak a pályázók feltölteni az alkalmazásba.

A pályázatra 241 különböző rajz érkezett, amelyek összesen 14 220 szavazatot kaptak. Az öt nyertes és iskoláik a szavazatok sorrendjében:

  • Molnár Eszter, Szederkényi Anna Tagiskola, 6. osztály, Mezőnyárád  (800 szavazat)
  • Murzsa Ágota, Kölcsey Ferenc Általános Iskola, 5/b osztály, Csepel (788 szavazat)
  • Jacsó Barnabás, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, 5/c osztály, Eger (720 szavazat)
  • Adonyi Gabriella, Fekete István Általános Iskola, Kollégium és Sportiskola, Lajosmizse (684 szavazat)
  • Tölli Janka, Zrínyi Miklós Általános Iskola, 6/a osztály, Gyál (678 szavazat)

Az öt, legtöbb voksot kapott pályamű tulajdonosa elviheti osztályát és kísérő tanárait május, június, vagy szeptember hónapban a Baráthegyi-majorságba egy egyhetes erdei táborozásra. A majorság öko-parkjában számos érdekesség mellett egy különleges manufaktúra is található, ahol fogyatékossággal élők készítenek helyben termelt alapanyagokból kézműves termékeket, így a gyerekek bepillantást nyerhetnek az ő mindennapjaikba is.

Az Egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium ötödikeseinek osztályfőnöke, Egedné Gerencsér Ildikó elmondta, hogy a  gyerekek szüleinek köszönhetően értesültek a pályázatról: „Nagyon örülünk, hogy a mi tanulónk rajza lett az egyik díjnyertes alkotás, mert az egész iskola és a szülők is összefogtak, hogy legfiatalabb diákjaink táborozhassanak. Az osztályban nagyon jó közösség kezd kialakulni, melynek fejlődéséhez a közös kirándulás pozitívan fog hozzájárulni”.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan elindultak a pályázaton, hiszen első alkalommal hirdettük meg, így nem tudhattuk, milyen fogadtatásra számíthatunk. Ez a magas részvételi arány azt mutatja, hogy sikeres a kezdeményezés, vonzó lehetőség a táborozás a gyerekeknek és nyitottak a fogyatékossággal élők mindennapjainak megismerésére. Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük mindenkinek a részvételt, és a rengeteg voksot!” – mondta el Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

„Az Auchan nagy segítséget nyújtott az alapítvány, és az általa képviselt fogyatékossággal élő emberek számára a pályázat meghirdetésével, hiszen az integráció, a találkozás az elfogadás kulcsa. Reméljük, a gyerekek számára is nagy élményt jelent majd az öko-parkban eltöltött idő, és a pályázat sikere jó példát mutat más vállalatok, szervezetek, magánemberek számára is – tette hozzá Jakubiny László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke.