Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Karácsonykor költjük el az évben a játékokra szánt pénz több, mint kétharmadát

Az Auchannál több mint 10%-kal csökkent a játékok átlagára Budapest, 2010. december 2. – A legnagyobb szezont az évben a karácsonyi játék vásár jelenti, a tradicionális játék forgalomnak közel 70%-a karácsonykor realizálódik. A vevők a jelentősebb vásárlásokat decemberre hagyják, novemberben főleg az árakciók népszerűek, hiszen ilyenkor elsősorban felmérik az árakat, nézelődnek. Az Auchan a termékek széles választékát kínálja a vásárlóknak, a nagy áruházakban kb. 2500 különböző játékot. A karácsonyi játékválaszték összeállításánál a széles termékpaletta mellett kiemelt szempont volt a kedvező ár; a játékok esetében a termékek átlagára több, mint 10%-kal csökkent az előző évhez képest az Auchan áruházakban.

„Bevezettünk egy új első áras kategóriát, amely az adott termékcsaládban a legolcsóbb, minősége pedig megfelel az Auchanban elvártaknak. Ezeket zöld csomagolásban találják meg a vásárlók. A kommunikációban is előtérbe helyeztük a kedvező áron megvásárolható termékeket, hiszen az elhúzódó válság miatt sok vásárló ezt a szempontot helyezi előtérbe”­ ­– mondta el Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs vezetője.

Fontos szerepet kapott a választékban az Auchan két játékmárkája is, az Auchan Baby és a Rik&Rok. Összesen 140 különböző terméket kínálnak ebben a két termékcsaládban, mindkettőt 2009-ben vezették be a választékba, azóta folyamatosan növekszik a forgalmuk, mert jó az ár-érték arányuk.

A fentiek mellett a szezon első tapasztalata, hogy az olyan ismert márkák, mint Fisher Price és a Lego, jó forgalmat generálnak. Ezekből a termékekből a vevők a drágább kategóriát is szívesen megvásárolják.

Az Auchan áruházakban a felnőtteket is széles választék várja: a mindig népszerű szépségápolási csomagok széles választéka mellett nagy érdeklődésre tarthatnak számot a kis háztartási gépek, a telefonok, számítógépek és kiegészítőik épp úgy, mint a ruházati cikkek és lakástextíliák.

A karácsonyi dekorációkat, csomagolópapírokat, ajándék-kísérő kártyákat és egyéb karácsonyi kiegészítőket az áruházak bejáratánál egy helyre helyeztük ki, ily módon is megkönnyítve a vásárlóknak a tájékozódást és a vásárlást.

December 6-tól az Auchan áruházakban megvásárolhatók az SOS Gyermekfalvak által kiadott, 10 db-os karácsonyi üdvözlőlapok, amelyek teljes bevétele a gyermekfalvak támogatását szolgálja. December 4-én és 5-én valamennyi Auchan áruházban a Magyar Élelmiszerbank Alapítvány és a Vöröskereszt önkéntesei tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulók javára.