Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Visszagyűjti a feleslegessé vált mobilokat az Auchan

A Föld napja alkalmából az Auchan Magyarország ismét csatlakozik a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold Vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához. Egy hónapon át, azaz május 22-ig le lehet adni az összes Auchan áruházban a feleslegessé vált mobilokat és egyéb elektronikai eszközöket, töltőket, kábeleket újrahasznosításra.

Az Auchan már hosszú évek óta jelentős piacformáló lépéseket tesz a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaságért. A Passzold Vissza, Tesó! kampányhoz való csatlakozással a lakosság birtokában felhalmozódott kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni. Tavaly élen jártak a visszagyűjtésben, összesen 1510 db elektronikai eszközt hoztak be hozzájuk, többek között tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat és pendrive-okat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a használaton kívüli elektronikai eszközöket az emberek még hosszú évekig őrzik, aztán egyszer csak kidobják őket a kukába, pedig veszélyes hulladéknak számítanak. Olyannyira, hogy az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből 17-féle fémet lehet visszanyerni, többek között nemesfémeket, amelyeknek a bányászata a legkevésbé sem környezetkímélő, és a használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni.

A mostani kampány keretében régi nyomógombos vagy okos mobilkészülékeken kívül feleslegesen álló tableteket, akkumulátorokat, fülhallhatókat, kábeleket, régi GPS eszközöket, töltőket és egyéb elektronikai eszközöket is várnak április 22-től május 22-ig az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokba.

Már minden Auchan áruházban lehet muncholni

Tavasszal a Munch is bekerült az Auchan élelmiszermentő folyamatába. Kezdetben két hipermarkettel indultak, de a munkatársak lelkesedésének, valamint a munch csomagok sikerének köszönhetően jóval a tervezett időpont előtt bevezették és mostanra már az összes áruházukra kiterjeszt...

Tovább olvasom
Jégkrémtrendek 2024: új ízek, mentesek és vegánok, fogyasztá...

A jó idővel érkezik a jégkrémek csúcsszezonja. Ebben a kategóriában is egyre több szempontnak kell megfelelni a kínálat kialakításakor – mondják az Auchan szakértői. A klasszikusok mellett mindig elő kell rukkolni új és különleges ízekkel, figyelembe kell venni a fogyasztók étel...

Tovább olvasom
Tájékoztatás termék visszahívásról - CUP’S kétkerekű robogó

Tisztelt Vásárlóink! Biztonsági okokból az alábbi azonosítókkal rendelkező CUP’S kétkerekű robogó szivárványszínű LEDEKKEL megnevezésű terméket visszahívjuk.

Tovább olvasom