Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Küldd a szeretet jelét!

Vasárnap lesz a siketek világnapja, ebből az alkalomból az Auchan kiemelt civil partnerével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együtt arra kér minden vállalkozó kedvű Auchan vásárlót, hogy a hipermarketekben kihelyezett fotófalaknál készítsen képet magáról, és ezzel népszerűsítse az elfogadást a közösségi médiában. Hazánk lakosságának 10%-a küzd hallás problémával. A WHO adatai szerint 60 ezer siket honfitársunk van és mintegy 300 ezer a súlyosan nagyothallók száma Magyarországon. A velük való szolidaritást lehet kifejezni ezen a hétvégén az Auchan miniakciójával.

Az Auchan Magyarországnál az esélyegyenlőséget több mint tíz éve kidolgozott, saját programmal segítik. A vállalat többszáz megváltozott munkaképességű munkatársának nyújt stabil és kiszámítható munkahelyet, akiket e program segítségével integrálnak, sőt kifejezetten a számukra hoznak létre pozíciókat is, hogy egyenlő és értékes tagjaivá válhassanak az Auchan csapatának. Társadalmi és munkahelyi beilleszkedésüket érzékenyítő és edukációs tréningekkel, rendezvényekkel, valamint minikampányokkal könnyítik meg. Aktivitásaikba szakmai partnereket is bevonnak, a SINOSZ-szal például rendszeresen együttműködnek, hiszen siket és nagyothalló munkatársak is szép számmal dolgoznak az Auchanban, főként a pénztárakban találkozhatnak velük a vásárlók.

Az idei siketek világnapja alkalmából 19 Auchan áruház állít ki egy installációt, amelyen egy figura látható, aki a „szeretlek” szót jeleli. Arcot pedig bárki adhat neki, aki egy fotó erejéig megáll ezen a hétvégén, hogy így fejezze ki szolidaritását azokkal, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon rosszul hallanak. Ezzel az apró gesztussal és a fotó közösségi médiában történő megosztásával demonstrálhatjuk, hogy értjük egymás nyelvét. Ugyanis sokkal több bennünk a közös, mint ami esetleg elválaszt egymástól, még akkor is, ha másként érzékelünk vagy más eszközrendszerrel kommunikálunk.

 

„Az Auchan stratégiájának több mint tíz éve az egyik alappillére a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása. Mára már több száz siket és nagyothalló munkatársunk van és ennek köszönhetően a teljes munkavállalói közösségünk gazdagodott. Bízunk benne, hogy vásárlóink örömmel fogadják a most meghirdetett aktivitást és szívesen részt vesznek benne, kifejezve szolidaritásukat hallássérült embertársainkkal” – mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország CSR igazgatója.    

 

„Magyarországon a hallássérült személyek foglalkoztatottsága még mindig nem megfelelő arányú, ám optimizmusra ad okot, hogy egyre több vállalat bővíti a csapatát siket és nagyothalló munkavállalókkal. A hallássérült személyek foglalkoztatása valódi win-win helyzetet teremt, hiszen azon túl, hogy erősödik az érintettek társadalmi integrációja, a munkaerőhiány problémája is enyhíthető általa. Az Auchan mint munkaadó pozitív példája és a Siketek Világnapjához kapcsolódó kampánya erős szemléletformáló hatással bír, amely – remélhetőleg – a vásárlók és a többi munkaadó attitűdjét is pozitív módon befolyásolja” – tette hozzá Sáfrány Margit, a SINOSZ igazgatója.

Az alábbi oktató videó segítségével Önnek is segítünk megtanulni 12 jelet:

[KATTINTS]

Add tovább a szeretetet az Auchan “Maradtmég Dobozkájában”!

A karácsony a hangulatos családi összejövetelekről, a késő estig tartó hosszú beszélgetésekről, a nagy főzésekről, a finom ételekről és italokról szól. Ilyenkor jóval több ételt készítünk, mint az év többi időszakában, ezért az ünnepek alatt az élelmiszerhulladék mennyisége is je...

Tovább olvasom
Budapesti és gyulai diákok nyerték a Magyar Dietetikusok ors...

Az ország 150 általános iskolájából közel 400 csapat indult el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Tudáspróbáján, ahol a hatodikos-hetedikes diákok az egészséges táplálkozásról szerzett ismereteikről adtak számot. A háromfős csapatoknak először egy online fordulóban kell...

Tovább olvasom
A hónap végéig tart a Black Friday az Auchannál

Egészen november végéig nagy árleszállítások lesznek az Auchan hipermarketekben, amelyek most elsősorban nem az élelmiszerekre, hanem az úgynevezett non-food termékekre, azaz a híradástechnikai eszközökre, a háztartási gépekre és szórakoztató-elektronikai cikkekre vonatkoznak. Ér...

Tovább olvasom