Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Környezettudatosan a mindennapokban - lépésről lépésre, Zöld hetek az Auchanban

Az Auchan átfogó fenntarthatósági stratégiája nemcsak az áruházi működésre terjed ki, hanem az árukészletre, a csomagolásra és a vásárlói szemléletformálásra is. Két héten át azok a termékek lesznek akciósok, amelyeknek előállítása, összetétele, csomagolása vagy éppen annak hiánya a környezettudatosság irányába mutat. Ez többszáz terméket jelent kezdve a tisztítószereken át az élelmiszerekig. A környezetkímélőbb árucikkeket az áruházak bejáratánál, jól láthatóan helyezik ki, hogy könnyen lehessen közülük válogatni. A Green Weeks idején nemcsak a környezetünkhöz, hanem a pénztárcánkhoz is kíméletesebbek leszünk, ha vásárolunk belőlük.

Két héten keresztül (február 8-tól február 21-ig) a fenntartható termékek kerülnek reflektorfénybe az Auchan Magyarország áruházaiban. A Green Weeks alatt kedvezményes árak mellett a vásárlók edukálását is a zászlajára tűzte az áruházlánc. Az akciós újságban számos szemléletformáló üzenettel, hasznos tudnivalóval segítik a tudatos vásárlói döntést, az üzletekben pedig látványos kihelyezéssel és táblákkal támogatják az eligazodást a környezettudatos termékkínálatban.

A vállalat évek óta tesz következetes lépéseket a fenntarthatóság irányába. Az Auchan volt például az első a hazai piacon, aki kivezette áruházaiból a súlyosan környezetszennyező, egyszerhasználatos műanyagzacskót, amibe a zöldséget, gyümölcsöt, illetve a pékárut tettük bele. Az egyszerhasználatos csomagolóeszközök helyett ma már csak olyan környezettudatos alternatívákat kínálnak, mint a házilag komposztálható zacskók és a többször használatos textil zsákok.

A Green Weeks két hete alatt nemcsak a csomagolóeszközökre, hanem a környezetkímélőbb termékekre is szeretnék akciókkal felhívni a figyelmet, amelyekhez a vásárlók most akár 11-40%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá. A kínálat rendkívül színes, a bioélelmiszerektől - a tisztító- és tisztálkodási szereken, vegyi árukon át a kis- és nagyháztartási gépekig terjed. Találunk a választékban újrahasznosított anyagokból készült edényeket és környezetkímélőbb kozmetikumokat vagy éppen energiatakarékos fényforrásokat is. Több terméket csomagolás nélkül hoznak forgalomba természetesen a higiéniai biztonság betartásával.

Bár az áruházakban jól láthatóan és együtt lesznek kihelyezve ezek a termékek, azért érdemes vásárlás előtt átböngészni az akciós újságot is, mert abban hasznos leírások találhatók a termékekről, illetve fontos tudnivalók és praktikus tanácsok a tudatosabb vásárláshoz.

Jégkrémtrendek 2024: új ízek, mentesek és vegánok, fogyasztá...

A jó idővel érkezik a jégkrémek csúcsszezonja. Ebben a kategóriában is egyre több szempontnak kell megfelelni a kínálat kialakításakor – mondják az Auchan szakértői. A klasszikusok mellett mindig elő kell rukkolni új és különleges ízekkel, figyelembe kell venni a fogyasztók étel...

Tovább olvasom
Tájékoztatás termék visszahívásról - CUP’S kétkerekű robogó

Tisztelt Vásárlóink! Biztonsági okokból az alábbi azonosítókkal rendelkező CUP’S kétkerekű robogó szivárványszínű LEDEKKEL megnevezésű terméket visszahívjuk.

Tovább olvasom
Környezetkímélőbb lesz az Auchan házhoz szállítása

Az Auchan 2016 óta van jelen a hazai e-kereskedelmi piacon, a szolgáltatás 2021-ben lett országos. Ma már az Auchanból bárhova lehet online rendelni az élelmiszeren kívül háztartási cikkeket, műszaki és barkácstermékeket, játékokat, valamint sporteszközöket egyaránt. A házhoz szá...

Tovább olvasom