Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Töltött padlizsán

Ugye van otthon padlizsán? A legfrissebb zöldségekből a legkönnyebb csodát művelni!

1. lépés

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, beirdaljuk és kanállal kivájjuk a belsejüket, hogy kis csónakokat kapjunk.

2. lépés

Sóval és olivaolajjal megöntözzük picit.

3. lépés

Sütőpapírak bélelt tapsin mehet be az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

4. lépés

Amíg sülnek a padlizsánhajók, leönjük a kuszkuszt forró vízzel, és állni hagyjuk.

5. lépés

Közben apróra vágjuk a padlizsánt, cukkinit, kápia paprikát, paradicsomot.

6. lépés

Serpenyőben megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát, majd mehetnek rá a zöldségek, a só, bors és fűszernövények.

7. lépés

Pár percig pároljuk, majd mehet rá a kuszkusz, további fűszerek ízlés szerint, aztán jöhet a sűrített paradicsom.

8. lépés

Pár percig kavargatjuk, és összefőzzük őket.

9. lépés

A padlizsánhajókat olivaolajos rukkolaágyra helyezzük, és megtöltjük a zöldséges kuszkusszal.

10. lépés

Megszórjuk sajttal, fenyőmaggal és friss bazsalikommal, majd ízlés szerint balzsamecetes olivaolajjal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

padlizsán 3 db
paradicsom 2 db
cukkini 1 db
kápia paprika 1 db
lilahagyma/vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
kuszkusz 150 g
sűrített paradicsom 2 konzerv
olívaolaj
szárított bazsalikom és petrezselyem
friss bazsalikom
Só, bors

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!