Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Rozmaringos-sütőtökös hajdinarizottó

Kicsit még Halloween hangulatú, nagyon tökös és végtelenül finom: a sütőtökös rizottó! Akár rohanós hétköznapra, akár egy hétvégi vacsira készül, tuti siker lesz!

1. lépés

A hajdinát leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és pár órára állni hagyjuk.

2. lépés

A sütőtököt felszeleteljük, magozzuk, majd 180 fokos sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük.

3. lépés

Vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, pár perc után jöhet a fokhagyma, 1-2 perc után a hajdina

4. lépés

Hozzáöntjük a bort, majd mehet hozzá az apróra vágott rozmaring is.

5. lépés

Először az alaplevet, majd a sütőtököt adjuk hozzá

6. lépés

Utolsóként kerül bele a tejszín, az oregánó és a parmezán, tálaláskor pedig pirított mogyoróval szórjuk meg.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

hajdina 500 g
sütőtök 1/2-1 darab
vaj 30 g
kinyomott fokhagyma 3-4 gerezd
vöröshagyma apróra vágva 1 fej
fehérbor 1 dl
alaplé 3-4 dl
friss rozmaring és oregánó
parmezán 100 g
tejszín 1 dl
só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!