Ha a bok choy vagy ezek a szezámolajos, szójaszószos, mézes, gyömbéres, fokhagymás, fűszeres friss sertésszeletek beszélni tudnának...
A bok choy magyarul hivatalosan bordáskel, de legtöbben az angol nevén ismerik, akik egyáltalán ismerik. Nem csak azért szeretjük, mert különlegesség, hanem mert pirítva-párolva egyszerre tölti be a saláta, az izgalmas köret és a díszítőelem szerepét is a tányéron, és – nem mellesleg – hibátlan kísérője a pikáns, ázsiai hússzeleteknek.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:
hozzávalók
hártyázott, csontozott friss sertéskaraj-szeletek 800 g
szezámolaj 1-1,5 dl
szójaszósz 3-4 ek
kínai ötfűszer keverék 2 tk
fokhagyma kinyomva 2-3 gerezd
mirin (kihagyható) 1 ek
méz 1-2 ek
reszelt gyömbér 1,5-2 cm
só, bors, kis chili
hosszában negyedekbe vágott bordáskel 2 db
szezámolaj
szójaszósz
kinyomott fokhagyma 2-3 gerezd
méz 1 ek
mirin 1-2 tk
szezámmag
víz 2-3 ek
Auchan barna rizs
szezámmag
friss koriander
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!