Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Pikáns ázsiai sertésszeletek szezámos bok choy-jal

Ha a bok choy vagy ezek a szezámolajos, szójaszószos, mézes, gyömbéres, fokhagymás, fűszeres friss sertésszeletek beszélni tudnának... A bok choy magyarul hivatalosan bordáskel, de legtöbben az angol nevén ismerik, akik egyáltalán ismerik. Nem csak azért szeretjük, mert különlegesség, hanem mert pirítva-párolva egyszerre tölti be a saláta, az izgalmas köret és a díszítőelem szerepét is a tányéron, és – nem mellesleg – hibátlan kísérője a pikáns, ázsiai hússzeleteknek.

1. lépés

A barna rizst előre elkészítjük.

2. lépés

Összeállítjuk a pácot: szezámolaj, szójaszósz, mirin, méz, fokhagyma, gyömbér, kínai ötfűszer, só, bors, chili

3. lépés

Belehelyezzük a sertéskaraj szeleteket.

4. lépés

A bok choy-t szezámolajon szójaszósszal, fokhagymával, mirinnel, mézzel, szezámmaggal összeforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk.

5. lépés

A hússzeleteket oldalanként 4 perc alatt átsütjük, majd 10 percig pihentetjük őket.

6. lépés

A húst a barna rizzsel, bok choy-jal tálaljuk, szezámmaggal és friss korianderrel díszítjük.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

hártyázott, csontozott friss sertéskaraj-szeletek 800 g
szezámolaj 1-1,5 dl
szójaszósz 3-4 ek
kínai ötfűszer keverék 2 tk
fokhagyma kinyomva 2-3 gerezd
mirin (kihagyható) 1 ek
méz 1-2 ek
reszelt gyömbér 1,5-2 cm
só, bors, kis chili
hosszában negyedekbe vágott bordáskel 2 db
szezámolaj
szójaszósz
kinyomott fokhagyma 2-3 gerezd
méz 1 ek
mirin 1-2 tk
szezámmag
víz 2-3 ek
Auchan barna rizs
szezámmag
friss koriander

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!