Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Márton-napi sült libacomb datolyaszilvás vörösáfonyás kuszkuszsalátával

Joker recept Márton-napra. Kívül ropogós, belül omlós, sült, fűszeres libacomb datolyaszilvás-vörösáfonyás kuszkuszsalátával. Ebben a receptben se húsimádók, se salátarajongók nem fognak csalódni, így már most biztos a siker!

1. lépés

Elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez összekeverjük az olivaolajat, sót, borsot, fokhagymát, citromlevet, fahéjat és mézet

2. lépés

A négy libacombot a frissen őrölt szegfűszegből, csillagánizsból, fahéjból készült fűszerkeverékkel bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk

3. lépés

A combok mellé fokhagymát, lilahagymagerezdeket helyezünk, leöntjük egy pohár vízzel, majd 165 fokon 2,5-3 órát sütjük.

4. lépés

A kuszkuszt a forró vízzel elkészítjük, sóval borssal, olivaolajjal elkeverjük.

5. lépés

2,5-3 óra elteltével a húsokról levesszük a fóliát, bekenjük őket mézzel, és 210 fokon 20-25 perc alatt megpirítjuk.

6. lépés

A kuszkuszt összekeverjük az öntettel, rukkolával, majd datolyaszilvával, lilahagymával, vörösáfonyával és dióval díszítjük.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

friss, minőségi libacomb 4 db
2 ek
Bors 2 ek
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 ek
csillagánizs 3-4 db
fokhagyma 6-7 gerezd
vöröshagyma 2 db
méz 2 ek
kuszkusz 250 g
aszalt vörösáfonya 1 csomag
datolyaszilva 2 db
dió
lilahagyma
koriander

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!