Joker recept Márton-napra. Kívül ropogós, belül omlós, sült, fűszeres libacomb datolyaszilvás-vörösáfonyás kuszkuszsalátával. Ebben a receptben se húsimádók, se salátarajongók nem fognak csalódni, így már most biztos a siker!
1. lépés
Elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez összekeverjük az olivaolajat, sót, borsot, fokhagymát, citromlevet, fahéjat és mézet
2. lépés
A négy libacombot a frissen őrölt szegfűszegből, csillagánizsból, fahéjból készült fűszerkeverékkel bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk
3. lépés
A combok mellé fokhagymát, lilahagymagerezdeket helyezünk, leöntjük egy pohár vízzel, majd 165 fokon 2,5-3 órát sütjük.
4. lépés
A kuszkuszt a forró vízzel elkészítjük, sóval borssal, olivaolajjal elkeverjük.
5. lépés
2,5-3 óra elteltével a húsokról levesszük a fóliát, bekenjük őket mézzel, és 210 fokon 20-25 perc alatt megpirítjuk.
6. lépés
A kuszkuszt összekeverjük az öntettel, rukkolával, majd datolyaszilvával, lilahagymával, vörösáfonyával és dióval díszítjük.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró