Tudsz kacsát sütni? Itt az alkalom egy könnyű és nagyon finom recepttel kipróbálni!
A kacsához kifejezetten passzolnak a gyümölcsösebb ízek, a narancs citrusossága is tökéletesen passzol hozzá úgy, hogy mégsem az édes íz dominál, hiszen emellé bejön még csomó hozzávaló, például a lime, az uborka, és az igazi csavart a koriander hozza el a történetben...
A tuti sikert minőségi, friss kacsahússal tudod garantálni, ehhez pedig bátran ajánljuk húspultjainkat!
Jó sütést-főzést!
1. lépés
A kacsamelleket beirdaljuk úgy, hogy a húst ne érje el a kés, majd sózzuk, borsozzuk.
2. lépés
Hideg serpenyőbe tesszük bőrével lefelé, és így kezdjük közepes-magas lángon sütni.
3. lépés
Zsiradék nem is kell alá, és fontos, hogy a bőrös oldala tovább süljön, mint a húsos. (kb 12 + 8 perc, sütőben 180 fokon lehet még jobban átsütni)
4. lépés
Sütés után 10 percet pihentessük a húst, ezalatt összedobhatjuk a salsát a felaprított hozzávalókból: 2 narancs, 1 uborka, 2 fej lilahagyma, olívaolaj, friss koriander, 2 gerezd fokhagyma, lime leve, so, bors, chipotle chili
5. lépés
A maradék mézes-bazsalikomos-olívaolajos öntettel meglocsoljuk, és friss bazsalikommal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró