Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Füstös sült kacsamell narancsos salsával

Tudsz kacsát sütni? Itt az alkalom egy könnyű és nagyon finom recepttel kipróbálni! A kacsához kifejezetten passzolnak a gyümölcsösebb ízek, a narancs citrusossága is tökéletesen passzol hozzá úgy, hogy mégsem az édes íz dominál, hiszen emellé bejön még csomó hozzávaló, például a lime, az uborka, és az igazi csavart a koriander hozza el a történetben... A tuti sikert minőségi, friss kacsahússal tudod garantálni, ehhez pedig bátran ajánljuk húspultjainkat! Jó sütést-főzést!

1. lépés

A kacsamelleket beirdaljuk úgy, hogy a húst ne érje el a kés, majd sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

Hideg serpenyőbe tesszük bőrével lefelé, és így kezdjük közepes-magas lángon sütni.

3. lépés

Zsiradék nem is kell alá, és fontos, hogy a bőrös oldala tovább süljön, mint a húsos. (kb 12 + 8 perc, sütőben 180 fokon lehet még jobban átsütni)

4. lépés

Sütés után 10 percet pihentessük a húst, ezalatt összedobhatjuk a salsát a felaprított hozzávalókból: 2 narancs, 1 uborka, 2 fej lilahagyma, olívaolaj, friss koriander, 2 gerezd fokhagyma, lime leve, so, bors, chipotle chili

5. lépés

A maradék mézes-bazsalikomos-olívaolajos öntettel meglocsoljuk, és friss bazsalikommal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

kacsamell 2 szelet
Só, bors
Só, bors
narancs 2 db
uborka 1 db
lilahagyma 2 fej
olívaolaj
friss koriander
fokhagyma 2 gerezd
lime leve 0.5 db
só, bors, chipotle chili

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!