Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet
Minden tál ételben ott rejlik egy nagy adag szeretet. Néha több is, mint ami belénk fér.
Idén karácsonykor ne hagyd kárba veszni, add tovább szeretteidnek Maradtmég Dobozkában!

Élelmiszermentés otthon

Egy magyar háztartásban fejenként átlagosan kb. 60 kg élelmiszerhulladék keletkezik évente*. Az ünnepek alatt pedig még az átlagosnál is több étel veszhet kárba. Épp ezért szeretnénk felhívni az emberek figyelmét idén karácsonykor az ilyenkor jelentősen megnövekvő élelmiszer-pazarlásra, valamint arra, hogy miként tehetünk ez ellen közösen.

*Forrás: NÉBIH, maradeknelkul.hu
1
Szerezd be a Maradtmég Dobozkát az
Auchanban!
2
Pakold tele
megmaradt finomságokkal!
3
Oszd meg
szeretteiddel!

Maradtmég Dobozkával az élelmiszer-pazarlás ellen

Az Auchan szeretne kézzel fogható segítséget is nyújtani a háztartásoknak az élelmiszer-pazarlás csökkentésében, méghozzá egy ételhordó doboz, a Maradtmég Dobozka formájában. Ezt a karácsonyi időszakban szerezheted be, hogy a segítségével te is megmenthesd a megmaradt ételeid, és megoszthasd azokat a szeretteiddel.

Hogyan szerezheted be?

  • vegyél el egy 5 db-os Maradtmég Dobozka csomagot a kihelyezett állványokról bármelyik Auchan áruházban
  • vidd magaddal a kasszához
  • ha 50 000 Ft felett vásárolsz*, akkor ingyen a tiéd
  • egyébként 650 Ft-ért a viheted haza
  • elérhető a készlet erejéig
  • az Auchan online áruházban az 50 000 Ft feletti Auchan autós rendelések mellé ajándékba adjuk a készlet erejéig
*Az 50 000 Ft-os értékhatár a kedvezményekkel (pl. Bizalomkártyával igénybe vehető vagy egyéb kedvezmények) csökkentett fizetendő végösszeg.

Mentett élelmiszerrel a rászorulókért

Az Auchan Magyarország mintegy 616 tonna mentett élelmiszert adományozott rászorulóknak a tavalyi évben karitatív szervezeteken keresztül. Ezzel a mennyiséggel közel 1,4 millió Maradtmég dobozkát lehetne megtölteni.

Az Auchan Magyarország számára kiemelten fontos az élelmiszermentés, ezért már közel tíz éve különböző programokkal lépünk fel az élelmiszer-pazarlás ellen. Magyarországon az Auchan 24 áruházában 2022-ben 615 781 kg élelmiszert mentettünk meg és adományoztunk nehéz körülmények között élőknek. Emellett 10 Auchan áruház támogat állatmenhelyeket és állatparkokat, részükre 350 253 kg emberi fogyasztásra már nem alkalmas terméket adományoztunk tavaly. Ez az összesen közel 1000 tonna adomány megközelítőleg 805 személyautó súlyának felel meg, és 291 020 000 forint értéket képvisel. Az Auchan további célja az élelmiszerselejt keletkezésének megelőzése, a lejáratközeli élelmiszerek minél értékesebb hasznosítása minden telephelyen, valamint vásárlói részéről a tudatos választás ösztönzése.