Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Vörösboros, csokoládés kuglóf

Borral főzni a magyar konyhában sem ördögtől való dolog. Sőt! Rengeteg magyar ételhez használunk alapanyagként bort. Sütni viszont egyáltalán nem szokványos dolog. Pedig, ha ezt a mennyei kuglóf receptet kipróbáljátok, biztos rá fogtok kattanni!

1. lépés

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.

2. lépés

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a vaníliát is, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lehűlt csokoládét és elkeverjük ezt is.

3. lépés

A lisztet összekeverjük a kakóval, sóval és a sütőporral.

4. lépés

Ezután váltakozva beledolgozzuk a bort és a lisztes keveréket.

5. lépés

Kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha nem tapad a fogpiszkálóra, ha megszúrjuk. Fontos, hogy ne száradjon ki a tészta!

6. lépés

A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd borítsuk ki. Szórjuk meg porcukorral, hidegen, szeletekre vágva fogyasztjuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

vaj 30 dkg
cukor 30 dkg
tojás 5 db
extrafriss tojás 5 db
vanília kivonat 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
száraz vörösbor 2,5 dl
étcsokoládé 15 dkg
finomliszt 37,5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!