Borral főzni a magyar konyhában sem ördögtől való dolog. Sőt! Rengeteg magyar ételhez használunk alapanyagként bort. Sütni viszont egyáltalán nem szokványos dolog. Pedig, ha ezt a mennyei kuglóf receptet kipróbáljátok, biztos rá fogtok kattanni!
1. lépés
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
2. lépés
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a vaníliát is, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lehűlt csokoládét és elkeverjük ezt is.
3. lépés
A lisztet összekeverjük a kakóval, sóval és a sütőporral.
4. lépés
Ezután váltakozva beledolgozzuk a bort és a lisztes keveréket.
5. lépés
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha nem tapad a fogpiszkálóra, ha megszúrjuk. Fontos, hogy ne száradjon ki a tészta!
6. lépés
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd borítsuk ki. Szórjuk meg porcukorral, hidegen, szeletekre vágva fogyasztjuk.