A jacked potato vagyis a töltött burgonya egy igazi angol sörkorcsolya, amit a változatosság kedvéért most édesburgonyából, csicseriborsóval megspékelve készítettünk el nektek. Nem csak jól néz ki, de elképesztően finom is.
1. lépés
Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 40-45 perc alatt megsütjük, amíg meg nem puhul.
2. lépés
Közben az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpároljuk rajta a vékonyra felcsíkozott vöröshagymákat.
3. lépés
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felaprított chilit. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.
4. lépés
Az egészet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsó-konzervet és a vizet, majd 10-15 percig főzzük.
5. lépés
Legvégül belekeverjük a friss bébispenótot is, majd elzárjuk alatta a lángot.
6. lépés
A megsütött édesburgonyákat hagyjuk langyosra hűlni, majd középen óvatosan kettévágjuk.
7. lépés
A csicseriborsós raguval, görög joghurttal, aprított korianderrel és egy-egy gerezd citrommal tálaljuk.