Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Töltött édesburgonya indiai csicseriborsóraguval

A jacked potato vagyis a töltött burgonya egy igazi angol sörkorcsolya, amit a változatosság kedvéért most édesburgonyából, csicseriborsóval megspékelve készítettünk el nektek. Nem csak jól néz ki, de elképesztően finom is.

1. lépés

Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 40-45 perc alatt megsütjük, amíg meg nem puhul.

2. lépés

Közben az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpároljuk rajta a vékonyra felcsíkozott vöröshagymákat.

3. lépés

Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felaprított chilit. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.

4. lépés

Az egészet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsó-konzervet és a vizet, majd 10-15 percig főzzük.

5. lépés

Legvégül belekeverjük a friss bébispenótot is, majd elzárjuk alatta a lángot.

6. lépés

A megsütött édesburgonyákat hagyjuk langyosra hűlni, majd középen óvatosan kettévágjuk.

7. lépés

A csicseriborsós raguval, görög joghurttal, aprított korianderrel és egy-egy gerezd citrommal tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

édesburgonya 4 db
olívaolaj 2 evőkanál
fej vöröshagyma 2 nagy
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 5 cm-es
chili 1 db friss
paradicsom 400 g konzerv darabolt
csicseriborsó 400 g
bébispenót 100 g
görög joghurt 4 evőkanál
koriander 1 csokor friss

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!