A sütőtök hihetetlenül sokoldalú zöldség. Rengeteg ételhez keverhetjük sütés után, mivel az íze elég semleges. Rostban gazdag, ezért jól laktat, a szénhidráttartalma kevesebb, mint egy almának. Amellett, hogy finom, sok fontos tápanyag van benne. Kb. húsz deka sült sütőtök fedezi a napi A-vitamin szükségletet. Az A-vitamin fontos a szemek egészségéhez. A sütőtökben lévő karotinok bőrvédő hatásúak, így késleltetik a bőr öregedési folyamatát.
Ebben a desszertben a sütőtök kiegészítője egy görög joghurttal készült túrókrém. A joghurtban sokféle élő baktériumkultúra található. Ezek jó hatással vannak a bélflóránkra, ez pedig az immunrendszerünk egyik fontos pillére. A túró kiváló fehérjeforrás, a kalóriatartalma pedig alacsony.
Ha mindezt megspékeljük egy kis mézzel, dióval, kevés gluténmentes zabpehellyel, akkor igazán laktató, fenséges desszertet tudunk készíteni, ami ráadásul segíti az immunrendszerünk megfelelő működését is.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók tökös alap
8x12 cm-es sütőtök darab 4 db
Auchan akácméz 4 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
hozzávalók túrós krém
Auchan félzsíros túró 250 g
Auchan görög joghurt 125 g
citrom reszelt héja és leve fél db
Auchan akácméz 3 evőkanál
hozzávalók ropogós réteg
Auchan akácméz 2 evőkanál
durvára vágott dió 2 marék
gluténmentes zabpehely 2 evőkanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!