Sült húsok mellé igazán változatos köreteket tudunk készíteni céklából. A legtöbben csak savanyúságként ismerik, pedig számtalan módon tudjuk felhasználni a mindennapi sütés és főzés során. A fogyasztása ráadásul akár napi szinten is ajánlott, hiszen rendkívül egészséges, és jó hatással van a szervezetünkre. A céklában nagy mennyiségben találhatóak vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok.
Ebből a köretből érdemes nagyobb adagot is elkészíteni, a hűtőben pár napig gond nélkül tudjuk tárolni. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc
hozzávalók
cékla 500 g
lilahagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
Auchan olívaolaj 2 evőkanál
só 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
Auchan akácméz 1 evőkanál
citrom leve fél db
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!