Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Sült cékla köret

Sült húsok mellé igazán változatos köreteket tudunk készíteni céklából. A legtöbben csak savanyúságként ismerik, pedig számtalan módon tudjuk felhasználni a mindennapi sütés és főzés során. A fogyasztása ráadásul akár napi szinten is ajánlott, hiszen rendkívül egészséges, és jó hatással van a szervezetünkre. A céklában nagy mennyiségben találhatóak vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Ebből a köretből érdemes nagyobb adagot is elkészíteni, a hűtőben pár napig gond nélkül tudjuk tárolni. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

1. lépés

A céklát alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el a héját, és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

2. lépés

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk kb. 0,5 cm vastag csíkokra.

3. lépés

A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük az olajhoz a mézzel, a citrom levével a sóval és a borssal együtt.

4. lépés

Tegyük a céklát, a hagymát egy tűzálló tálba, helyezzük a tetejére a rozmaringot és locsoljuk meg a fűszeres olajjal.

5. lépés

170 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük készre.

6. lépés

Tálaljuk sültek mellé.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

cékla 500 g
lilahagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
Auchan olívaolaj 2 evőkanál
1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
Auchan akácméz 1 evőkanál
citrom leve fél db

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!