Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Sparheltes lepény –sparhelt nélkül

Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl.

1. lépés

A meleg tejben keverd el a cukrot és az élesztőt. Kb 5 perc alatt felfut,hab keletkezik a tetején.

2. lépés

Ekkor keverd össze az összes hozzávalóval, és alaposan dolgozd össze. Takard le egy tiszta konyharuhával és tedd meleg helyre 40 percre.

3. lépés

Közben készítsd össze a belevalókat.

4. lépés

A bacont és a hagymát kevés olajon lepirítottam, az uborkákat szeleteltem.

5. lépés

Ha megkelt a tészta oszd négy részre, majd nyújtsd ki a darabokat akkora körré, ami belefér egy nagy serpenyőbe.

6. lépés

Forrósítsd fel az edényt, önts egy kevés olajat a serpenyőbe, majd mehet bele a lepény, amikor az alja megsült, szépen felhólyagosodott, akkor vedd takarékra a lángot és a tésztát fordítsd meg. Kend meg a tejföllel, pakold rá a cuccokat és hajtsd félbe. Forgatva süsd meg mindkét oldalát.

7. lépés

Tippek:

8. lépés

Ha vegetáriánus verziót szeretnél, akkor egy kevés növényi olajon fonnyassz fokhagymát és spenótleveleket. Sózd és borsozd is. Halmozd a lepényre tegyél rá fetasajtot, hajtsd félbe és így süsd meg.

9. lépés

Tálalásnál adj még hozzá aprított lilahagymát, csemegeuborkát és tejfölt, így mindenki igénye szerint turbózhatja a lepényét.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 70 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

liszt 650 g
meleg, de nem forró tej 3 dl
élesztő 30 g
tojás 1 db
cukor 1 csapott evőkanál
1 teáskanál
zsír 3 evőkanál

belevalók a lepényhez

gépsonka 8 szelet
reszelt sajt 300 g
csemegeuborka 4 db
lilahagyma aprítva 2 fej
kockázott bacon 200 g
tejföl 3 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!