Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Ricottás-burgonyás pogácsa

Ezzel a burgonyás pogácsával garantált sikerünk lesz, hiszen a főtt burgonya miatt napokig puha marad. Tökéletes vendégváró falatkák, de szuper kiegészítője lehet akár egy bablevesnek is. A pogácsa elkészítése roppant egyszerű, nem kell hajtogatni, duplán keleszteni. A tészta viszont elég ragacsos, ezért javaslom, a gyúráshoz húzzunk gumikesztyűt, a nyújtás előtt szórjuk meg enyhén rizsliszttel a munkalapot.

1. lépés

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és főzzük puhára.

2. lépés

A megfőtt krumplit szűrjük le, még forrón törjük össze, és keverjük össze a vajjal. Ha kihűlt, keverjük el benne a tojások sárgáját. 

3. lépés

A ricottát langyosítsuk meg, egy csipet cukor hozzáadásával futassuk fel benne az élesztőt.

4. lépés

A lisztet, a sót mérjük ki egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a krumplis keveréket és a langyos tejet. Alaposan gyúrjuk össze. 

5. lépés

Viszonylag lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapunk. Rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, nyújtsuk kb. 2 cm vastagra, és szaggassunk apró pogácsákat. 

6. lépés

Tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, éles késsel rácsozzuk be a tetejüket, és kenjük le felvert tojással.

7. lépés

Tegyünk a sütő aljába egy kis lábosba 2,5 dl vizet (ezt hagyjuk bent a sütés végéig), és 50 fokos sütőben kelesszük legalább 40 percet.

8. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. 
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

burgonya 250 g
It’s us miklos universal mix liszt 350 g
Auchan ricotta 150 g
cukor 1 csipet
friss élesztő 20 g
Auchan 1,5 %-os tej 150 g
12 g
M-es tojássárgája 3 db
Auchan vaj 100 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!