Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Málnás brownie glutén- és tejmentesen

Egy igazi brownie nem a szépségéről híres. Egy igazi brownie akkor az igazi, ha tocsog a csokitól, ha ragacsos a belseje, ettől természetesen nem lehet szépen szeletelni, de gyorsan bújtassuk a nem túl mutatós, de annál finomabb, forró süteményszeletet egy nagy gombóc fagyi alá. Na, pont így lesz tökéltese a brownie, és csak hab a tortán, ha sütés előtt szórunk a csokis masszára jó sok málnát is. Ettől még szaftosabb és ellenállhatatlanabb lesz.

1. lépés

A csokoládét törjük kisebb darabokra, és gőz fölött olvasszuk fel a margarinnal.

2. lépés

A tojást verjük habosra a cukorral, és öntsük hozzá az olvasztott csokit. Vigyázzunk, ne legyen forró a csokis margarin, mert sült tojást készíthetünk igen könnyen.

3. lépés

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a vaníliás cukorral, és keverjük a csokis masszához.

4. lépés

Egy kb. 15x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Szórjuk meg gazdagon málnával.

5. lépés

170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

glutén- és tejmentes étcsokoládé 320 g
Auchan margarin 250 g
Auchan tojás 3 db
nádcukor 250 g
Auchan vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 12 g
Auchan bio rizsliszt 120 g
friss vagy fagyasztott málna 200 g

hozzávalók a tálaláshoz

glutén- és tejmentes fagylalt ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!