Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Libacomb karfiolpürével

Tudom, a libasült ikonikus Márton-napi étel, akkor szinte kötelező is enni. Az viszont nincs megírva sehol, hogy máskor nem lehet:-) Így sütöttünk is, omlós hússal, ropogós bőrrel, és a megszokottól kicsit eltérő fűszerezéssel. Az a helyzet, hogy a gyerekszáj egyszerűen igényli a pürét. Ennek általában krumpliból kell lennie, de a gondos szülő azért próbálkozik, most karfiolból, ami nálunk mindig elfogy. Ha néhány karfiolrózsát kihagysz a pürésítésből, meglocsolod egy kevés olívaolajjal, sózod és borsozod, és 180 fokon megsütöd, akkor pedig kapsz egy rendkívül ízgazdag, ropogós kiegészítőt is.

1. lépés

A combokat alaposan vizsgáld át, ne maradjon rajta toll, tok. Sózd, borsozd, majd egy magasfalú tepsiben az összes hozzávalóval egyetemben süsd 180 fokon fólia alatt puhára. Vedd le a fóliát, emeld a sütési fokot 220-ra, és süsd pirosra a combokat.

2. lépés

Kevés olajon és a vajon futtasd meg a hagymát, majd a fokhagymát is.

3. lépés

Tedd hozzá a rózsáira szedett karfiolt, és öntsd hozzá az alaplevet. Jöhet a friss kakukkfű és a só, bors.

4. lépés

Ha megpuhult, akkor turmixold össze, öntsd hozzá a megfelelő mennyiségű tejszínt, és amennyiben szükséges, akkor még ízesítsd.

5. lépés

 Mehet hozzá a reszelt parmezán.

6. lépés

Tálald sült karfiol rózsákkal díszítve.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

libacomb 4 db
alma 1 db
fokhagyma 2 fej
vöröshagyma 2 fej
libazsír 3 evőkanál
só, bors, friss rozmaring egy kevés
csillagánizs 3 db
fahéj 1 rúd
fehérbor 2 dl
karfiol 1 fej
vaj 100 g
zöldségalaplé Fél liter
tejszín 1 dl
friss kakukkfű 2 ág
olaj 1 kevés
parmezán 10 dkg

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!