Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Húsvéti sonkás pite

Gondolom minden családban előfordult már, hogy a húsvéti, főtt sonka pár nap után már nem volt túl kapós és esetleg maradt néhány, gazdátlan főtt tojás is a hűtőben. Számtalan módon fel tudjuk használni ezeket a maradék alapanyagokat, én most egy pite variációt szeretnék megmutatni. Természetesen ez a pitealap bármilyen feltéttel kombinálható, így nem csak a húsvét utáni időszakban kerülhet az asztalra.

1. lépés

A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az élesztőt és a tejfölt, majd gyúrjunk rugalmas tésztát.

2. lépés

A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk akkorára, hogy a piteforma oldalára is kerüljön belőle (34-36 cm átmérőjű).

3. lépés

A sonkát és a mozzarellát vágjuk apró kockákra, a főtt tojást karikázzuk fel, majd tegyük a tésztára. 

4. lépés

A tojásokat keverjük össze a tejszínnel, fűszerezzük, és öntsük a pitére, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. 

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

It’s us universal mix liszt 250 g
szárított élesztő 4 g
margarin 120 g
Auchan tejföl 50 g
8 g
tojás 1 db

hozzávalók a töltelékhez

Főtt sonka 200 g
főtt tojás 3 db
mozzarella  ízlés szerint
Auchan főzőtejszín 400 ml
tojás 3 db
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 csipet
petrezselyem 1 teáskanál
fokhagymagranulátum 1 kávéskanál
Auchan füstölt sajt ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!