Gondolom minden családban előfordult már, hogy a húsvéti, főtt sonka pár nap után már nem volt túl kapós és esetleg maradt néhány, gazdátlan főtt tojás is a hűtőben. Számtalan módon fel tudjuk használni ezeket a maradék alapanyagokat, én most egy pite variációt szeretnék megmutatni. Természetesen ez a pitealap bármilyen feltéttel kombinálható, így nem csak a húsvét utáni időszakban kerülhet az asztalra.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók a tésztához
It’s us universal mix liszt 250 g
szárított élesztő 4 g
margarin 120 g
Auchan tejföl 50 g
só 8 g
tojás 1 db
hozzávalók a töltelékhez
Főtt sonka 200 g
főtt tojás 3 db
mozzarella ízlés szerint
Auchan főzőtejszín 400 ml
tojás 3 db
só ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 csipet
petrezselyem 1 teáskanál
fokhagymagranulátum 1 kávéskanál
Auchan füstölt sajt ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!