Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Héjában sült édesburgonya fűszeres csirkeraguval

Vannak receptek, amikben annyiféle íz találkozik, hogy minden falatnál újabb és újabb árnyalataiban ismerjük meg a fantasztikus fűszerkombinációval készült hozzávalókat. Ez a recept is pont ilyen, és ami legjobb, hogy egészen egyszerű alapanyagokból készül, méghozzá elég gyorsan ahhoz, hogy bármikor összedobjuk.

1. lépés

Az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük olívaolajjal és megszórjuk sóval.

2. lépés

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy hőálló tálba rendezve. Kb. 30 percig sütjük, amíg átsül, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

3. lépés

A töltelékhez a maradék olajat egy serpenyőbe öntjük, és puhára pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.

4. lépés

Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst és a finomra aprított fokhagymát.

5. lépés

Lepirítjuk majd puhára főzzük a húst.

6. lépés

A fűszereket összekeverjük és a feldarabolt paprikával együtt a hús mellé tesszük a serpenyőbe, és jól összekeverjük.

7. lépés

5 percig pirítjuk kevergetve, amíg a paprikák kissé összeesnek.

8. lépés

Az édesburgonyákat kettévágjuk, ügyelve, hogy ne essenek szét. A húsos tölteléket elosztjuk a 4 édesburgonya között, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, amíg a sajt megolvad.

9. lépés

A sütőből kivéve megszórjuk korianderrel, lime szeleteket és esetleg egy kevés tejfölt adunk mellé. Azonnal fogyasztjuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

édesburgonya 4 db
olívaolaj 2 evőkanál
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé Fél kg
színes paprika (kaliforniai) 3 db
cheddar sajt 125 g
lime 2 db
petrezselyem vagy koriander 1 csokor
őrölt paprika 2 teáskanál
szárított oregánó 1 teáskanál
őrölt római kömény Fél teáskanál
fokhagymapor Fél teáskanál
csilipehely Negyed teáskanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!