Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Halas szendvicsek gluténmentes bagettel

Hazánkban valamikor nagy hagyománya volt a halfogyasztásnak, sajnos ma már az európai átlagtól ez messze elmarad. A hal nagyon egészséges étel, rengeteg fehérjét tartalmaz, kiváló energiaforrás, segíti az immunrendszer működését, gazdag az omega-3 zsírsavakban. Szakemberek szerint hetente legalább egyszer mindenképpen kellene halat enni. Az én kissé finnyás kamaszom nem rajong túlságosan a halas ételekért, de a tonhalkrémes szendvicset szívesen megeszi. A férjem imádja a lazacot, neki rendszeresen készítek füstölt lazacból szendvicset, ami alá gazdagon megpakolom a bagettet avokádó salátával.

1. lépés

Egy keverőtálba mérjük ki a langyos vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár percig várjunk, míg az élesztő beindul. Ebben egy villával csomómentesre keverjük a por állagú útifűvet.

2. lépés

Adjuk hozzá a kétféle lisztet, a sót és gyúrjunk egynemű tésztát, közben dolgozzuk bele az olajat is.

3. lépés

A tésztát osszuk 5-6 egyenlő részre, és formázzunk belőle bagetteket. Én ezekhez a szendvicsekhez kissé szélesebb bagetteket formázok, hogy rendesen meg lehessen pakolni a tetejüket.

4. lépés

Szobahőmérsékleten pihentessük 40 percet.

5. lépés

Vágjuk be a tetejüket éles késsel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.

6. lépés

A tonhalkrémhez a tojás és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy késes aprítóba, és daráljuk krémes állagúra. Ehhez a krémhez jól passzol a főtt tojás, így a szendvics mellé kínáljuk egész nyugodtan.

7. lépés

Az avokádósalátához vágjuk a zöldségeket egészen apró kockákra. A főtt tojásokat turmixoljuk krémesre a majonézzel és a tejföllel, majd keverjük ehhez a felkockázott zöldségeket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, kevés mustárral.

8. lépés

Kenjük meg a bagettet vastagon az avokádókrémmel, és helyezzünk a tetejére füstölt lazac szeleteket.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók bagett

langyos víz 500 g
friss élesztő 25 g
por állagú útifű 10 g
It’s us miklos universal mix liszt  250 g
It’s us miklos bread mix liszt 250 g
12 g
olaj 2 evőkanál

hozzávalók tonhalkrémes szendvics

Auchan növényi olajos tonhalkonzerv 3 db
lilahagyma 1 db
Auchan majonéz 1 evőkanál
Auchan tejföl 1 evőkanál
ízlés szerint
apróra vágott petrezselyem 1 kis csokor
Auchan mustár 1 teáskanál
frissen őrölt feketebors 1 csipet
főtt tojás 2 db
Auchan szeletelt sajt ízlés szerint

hozzávalók avokádó salátás, füstölt lazacos szendvics

avokádó 1 db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
Auchan majonéz 1 evőkanál
Auchan tejföl 1 evőkanál
keményre főzött tojás 2 db
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 csipet
Auchan mustár 1 kávéskanál
Auchan norvég füstölt lazac 1 csomag

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!