Hazánkban valamikor nagy hagyománya volt a halfogyasztásnak, sajnos ma már az európai átlagtól ez messze elmarad. A hal nagyon egészséges étel, rengeteg fehérjét tartalmaz, kiváló energiaforrás, segíti az immunrendszer működését, gazdag az omega-3 zsírsavakban. Szakemberek szerint hetente legalább egyszer mindenképpen kellene halat enni. Az én kissé finnyás kamaszom nem rajong túlságosan a halas ételekért, de a tonhalkrémes szendvicset szívesen megeszi. A férjem imádja a lazacot, neki rendszeresen készítek füstölt lazacból szendvicset, ami alá gazdagon megpakolom a bagettet avokádó salátával.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók bagett
langyos víz 500 g
friss élesztő 25 g
por állagú útifű 10 g
It’s us miklos universal mix liszt 250 g
It’s us miklos bread mix liszt 250 g
só 12 g
olaj 2 evőkanál
hozzávalók tonhalkrémes szendvics
Auchan növényi olajos tonhalkonzerv 3 db
lilahagyma 1 db
Auchan majonéz 1 evőkanál
Auchan tejföl 1 evőkanál
só ízlés szerint
apróra vágott petrezselyem 1 kis csokor
Auchan mustár 1 teáskanál
frissen őrölt feketebors 1 csipet
főtt tojás 2 db
Auchan szeletelt sajt ízlés szerint
hozzávalók avokádó salátás, füstölt lazacos szendvics
avokádó 1 db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
Auchan majonéz 1 evőkanál
Auchan tejföl 1 evőkanál
keményre főzött tojás 2 db
só ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 csipet
Auchan mustár 1 kávéskanál
Auchan norvég füstölt lazac 1 csomag
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!