Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Grillezett grapefruit bébispenóttal és báránnyal

Amennyire gyors, annyira exkluzív is ez a csodás, grillezett grapefruitos bárányborda. Igen, jól olvasod: grillezett grapefruitos. Frissessége és fanyarsága a bébispenóttal együtt remekül kiegészíti a bárányborda rusztikusságát. Ha gyorsan szeretnél villantani valami menőt, akkor ez a te recepted.

1. lépés

Felforrósítjuk a grillserpenyőt, és a kevés olívaolajra rádobjuk a fokhagymát és az egyik ág rozmaringot.

2. lépés

Mehetnek mellé a szigorúan szobahőmérsékletű bordák is.

3. lépés

Sózzuk, borsozzuk, oldalanként 2-2 perc alatt készen is van.

4. lépés

Kivesszük a serpenyőből és fólia alatt pihentetjük.

5. lépés

A megpucolt grapefruit gerezdjeit kivágjuk a hártyák közül.

6. lépés

Mehet is a serpenyőbe a mézzel, kardamommal és a dióval együtt.

7. lépés

Ha karamellizálódott, akkor dobjuk mellé a spenótot, de csak annyi időre, amíg össze nem esik.

8. lépés

A bordákat ráfektetve táljuk.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

úgynevezett french rack-re vágott bárányborda 4 szelet
grapefruit 1 db
bébispenót 1 zacskó
dió 1 marék
friss rozmaring 2 ág
méz 3 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 kevés
só, bors 1 csipet
őrölt kardamom 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!