Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Görögdinnyés saláta 

Ez a saláta abba a kategóriába esik, amit azok is szívesen megesznek, akik kifejezetten ódzkodnak az „egészséges” és a „saláta” szavaktól. Ez a fogás elképesztően komplex ízvilágú, a textúrái is változatosak és egyszerűen oltári finom, főleg, ha faszenes grillezésre is van mód.

1. lépés

A savanyított retekhez összekeverjük az ecetet a cukorral és a sóval, majd belekeverjük a retket, és félretesszük legalább 15 percre, de 1 óránál nem többre.

2. lépés

Közben felhevítünk egy grillserpenyőt a legmagasabb fokozaton vagy beizzítjuk a kis faszenes grillt, és a görögdinnyét összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal.

3. lépés

A dinnyét oldalanként 2-2 perc alatt, mozgatás nélkül „csíkosra” grillezzük, majd félretesszük hűlni.

4. lépés

A maradék olajat, a lime-levet és a mézet a sóval és a borssal alaposan összekeverjük vagy összerázzuk.

5. lépés

Egy nagy tányéron elrendezzük a salátát, ráhelyezzük a dinnyeszeleteket, megszórjuk a morzsolt sajttal, és meglocsoljuk az öntettel.

6. lépés

A tökmaggal megszórva tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók a savanyított retekhez

almaecet 1 dl
cukor másfél evőkanál
Só, bors 1 evőkanál
retek (kb. 5 db) félbevágva-negyedelve 1 csomó

hozzávalók a salátához

görögdinnye héj nélkül, összesen 18 háromszögre vágva 3 vastag szelet
színes koktélparadicsom  15 dkg
lime lé 2 db
kígyóuborka 1 db
olívaolaj 9 evőkanál
só és frissen őrölt bors 1 csipet
méz 1 evőkanál
rukkola 5 dkg
feta sajt 10 dkg
tökmag 4 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!