Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes, magvas háromszögek

A mai rohanó világban sokan választanak napközben egy jól megpakolt szendvicset ebédre. A jó szendvics alapja pedig a finom, laktató buci. Én szendvicsrajongó vagyok és kifejezetten a magos, barna péksütemények vonzanak, ezek közül is a háromszög alakúak. Ez a vonzódás adta az ötletet ehhez a szendvicsalaphoz. A magvas háromszögünket vágjuk félbe, pakoljuk meg jó sok salátával, sajttal, a kedvenc felvágottjainkkal és estig garantáltan nem fogunk megéhezni munka közben sem.

1. lépés

A langyos vízben keverjük el a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 15 perc alatt.

2. lépés

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és adjuk a felfuttatott élesztőhöz.

3. lépés

Alaposan dagasszuk meg a tésztát, közben az olajat fokozatosan adjuk hozzá.

4. lépés

A bedagasztott tésztát meleg helyen kelesszük 40 percet.

5. lépés

A megkelt tésztát gyúrjuk át, nyújtsuk ki kb. 2 ujjnyi vastag, 10 cm széles téglalappá, majd éles késsel vágjunk belőle háromszögeket.

6. lépés

Tegyük a háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket vékonyan vízzel, szórjuk meg magokkal.

7. lépés

Kelesszük 30 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

8. lépés

Ízlés szerint készítsünk belőle szendvicseket.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

Schär bread mix liszt 160 g
Schär Dunkel mix liszt 140 g
Auchan méz 10 g
8 g
langyos víz 300 g
friss élesztő 20 g
lenmag 10 g
chia mag 10 g
Auchan olaj 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

magok ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!