Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Glutén- és laktózmentes, joghurtos kevert sütemény

Sokszor a legegyszerűbb, a legjobb. Na ez pont egy ilyen sütemény alap, aminek az egyszerűségében rejlik a legnagyobb sikere. Az én lányom nagyon szereti, ha ezt csomagolom az uzsonnás dobozba. A kérése ilyenkor: legyen egy lekváros, egy nutellás. Mivel maga a sütemény nem túl édes, ezért a savanykás lekvár és az édes nutella is tökéletes kiegészítője, de önmagában is szuper jó egy bögre kávé vagy kakaó mellé. Megbolondíthatjuk némi aszalt, vagy friss gyümölccsel, csoki darabkákkal is. Süthetjük egyben, egy kb. 10x30 cm-es püspökkenyér (vagy kenyérsütő) formában, de akár muffin alapnak is kiváló. Természetesen ha muffint készítünk belőle, rövidebb ideig kell sütni.

1. lépés

A cukrot, a vaníliás cukrot keverjük habosra a puha vajjal.

2. lépés

A joghurtot a tojásokkal keverjük lazán össze és adjuk a habos vajhoz.

3. lépés

A liszteket a sütőporral együtt öntsük a masszához és keverjük csomómentes, egynemű tésztává.

4. lépés

Egy kenyérsütő formát kenjük ki vékonyan vajjal és szórjuk meg kukoricaliszttel, majd öntsük bele a tésztát és simítsuk el a tetejét.

5. lépés

170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt süssük készre.

6. lépés

Várjuk meg, míg langyosra hűl a sütemény, utána borítsuk ki a tepsiből.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

Auchan laktózmentes joghurt 300 g
„M-es” méretű tojás 3 db
Auchan laktózmentes vaj 100 g
cukor 1 joghurtos bögrényi
Civita kukoricaliszt 1 joghurtos bögrényi
Schär B mix liszt 2 joghurtos bögrényi
Auchan vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 12 g
citrom reszelt héja 1 db
Vaj, a forma kikenéséhez 1 teáskanál
Kokuricaliszt, a forma kikenéséhez 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!