Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Fokhagymás csirkemell spagettivel

Egy gyors ebéd, vagy vacsora pár hozzávalóból, gazdagon fűszerezve. Számtalan módon variálható ez az alap recept a rohanós hétköznapokon.

1. lépés

A csirkemellet tisztítsuk meg és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

2. lépés

A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

3. lépés

A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós.

4. lépés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és kevés sóval dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a chilit és a kockára vágott csirkemellet. Pirítsuk aranybarnára a hús kockákat.

5. lépés

Közben a gombafejeket vágjuk vékony szeletekre, majd adjuk a húshoz és pároljuk 2-3 percet.

6. lépés

A megfőtt tésztát szűrjük le, mossuk át hidegvíz alatt, és tegyük ezt is a serpenyőbe.

7. lépés

Alaposan forgassuk össze a tésztát a húsos alappal, öntsük hozzá a húslevest és melegítsük jól össze. Közben fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg jó sok durvára vágott petrezselyemmel.

8. lépés

Tálaljuk mozarella golyócskákkal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

csirkemell filé 1 db
gluténmentes spagetti tészta 300 g
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 100 ml
csiperke gomba 10 db
friss petrezselyem 1 nagy csokor
frissen őrölt feketebors 1 csipet
Cayenne-bors 1 csipet
Habanero chili 1 csipet
húsleves alaplé 150 ml
Auchan mini mozarella 1 csomag

allergének

tej

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!