Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Focaccia glutén- és tejmentesen

Nálunk kenyérlángos, az olaszoknál focaccia. Nevezzük is bárhogy ezt a kenyértészta alapú finomságot, biztos, hogy mindenki megtalálja a személyes kedvencét, legyen az tejfölös, hagymás feltéttel vagy jó sok olajbogyóval, aszalt paradicsommal. A gyerekek pedig egészen biztosan rajongani fognak érte, ha friss idényzöldségekkel tesszük színessé a tetejét.

1. lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos vízben, közben keverjük össze a lisztet a sóval és az útifűvel egy tálban. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az olajat, és alaposan dagasszuk meg.

2. lépés

A megdagasztott tésztát 50 fokos sütőben kelesszük 40 percet.

3. lépés

A megkelt tésztát nagyon óvatosan nyomkodjuk az ujjainkkal kb. 20x30 cm-es téglalappá, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kenjük meg olívaolajjal, pakoljuk meg gazdagon olajbogyóval, kapribogyóval, aszalt paradicsommal, rozmaringgal, és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.

4. lépés

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

5. lépés

Tálaláshoz tipp: olívaolajba áztassunk pár órára fokhagymát, rozmaringot, chilipaprikát, és ebbe mártogassuk a langyos focaccia szeleteket. Ezzel garantált sikerünk lesz!
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

friss élesztő 15 g
cukor 5 g
langyos víz 300 g
miklos universal mix liszt 300 g
por állagú útifű 8 g
10 g
Auchan olívaolaj 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

olajbogyó ízlés szerint
kapribogyó ízlés szerint
friss rozmaring ízlés szerint
aszalt paradicsom ízlés szerint
Auchan olívaolaj 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!