Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Fehérboros, gombás rizottó

A rizottó egy igen népszerű fogás, ugyanis gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, mégis rengeteg variáció létezik belőle! Most egy fehérboros-gombás változatot mutatunk, ami biztosan lenyűgöz majd mindenkit, aki megkóstolja! A hozzávalók vásárlásakor nézzetek körül az Auchan borhetek kínálatában!

1. lépés

A szárított vargányát áztasd forró vízbe 20 percre. 

2. lépés

Kevés vajon futtasd meg a fokhagymát, de maradjon puha, majd egy kevés borral párold meg a friss gombát. Fedd le, tedd félre.

3. lépés

Forrald fel az alaplevet, majd vedd kicsire a lángot, hogy a lé csak gyöngyözzön.

4. lépés

Egy vastag aljú lábasban olvaszd fel a maradék vajat és egy kevés olívaolajjal párold meg a hagymát.

5. lépés

Add hozzá a rizst, alaposan keverd össze, hogy minden szemet bevonjon a vaj. 

6. lépés

Jöhet az áztatott vargánya és a fehérbor. Várd meg, hogy teljesen elpárologjon. Ekkor jön a játék! 

7. lépés

Mindig csak annyi alaplevet adj a rizshez, hogy éppen ellepje. Folyamatosan pótold, kevergesd. Kb 15-20 perc múlva kész. 

8. lépés

Ekkor lendületes mozdulatokkal keverd el a maradék vajat és parmezánt, add hozzá a párolt gombát és a petrezselymet. 

9. lépés

Forgasd össze és azonnal tálald.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

szárított vargánya 50 g
friss gomba 250 g
fokhagyma 2 gerezd
vaj 250 g
száraz fehérbor 2 dl
alaplé. Az Auchanban van STAR alaplé, jöhet csirkés, vagy zöldséges 2 l
risotto rizs 400 g
friss petrezselyem 1 csokor
parmezán 100 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!