Egy hihetetlen gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó epres pohárkrém recept, mely tényleg sitty-sutty kész van, kevés hozzávalóból készül, a végeredmény viszont garantáltan fenomenális! Vigyázzatok, gyorsan el fog fogyni!
1. lépés
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a felét felszeleteljük.
2. lépés
Egy hőálló tálba tesszük a citromlével, vaníliával és a cukorral, összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sziruposra sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
3. lépés
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a feldarabolt csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládés tejszínt a mascarponéhoz adjuk, majd habosra keverjük habverővel, adunk hozzá egy kevés vaníliát is.
4. lépés
2 pohárba friss epreszeleteket teszünk, majd felváltva rétegezzük a sült epret és a fehér csokoládés krémet.