Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Epres pohárkrém

Egy hihetetlen gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó epres pohárkrém recept, mely tényleg sitty-sutty kész van, kevés hozzávalóból készül, a végeredmény viszont garantáltan fenomenális! Vigyázzatok, gyorsan el fog fogyni!

1. lépés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és a felét felszeleteljük.

2. lépés

Egy hőálló tálba tesszük a citromlével, vaníliával és a cukorral, összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sziruposra sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a feldarabolt csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad. Hagyjuk kihűlni. A csokoládés tejszínt a mascarponéhoz adjuk, majd habosra keverjük habverővel, adunk hozzá egy kevés vaníliát is.

4. lépés

2 pohárba friss epreszeleteket teszünk, majd felváltva rétegezzük a sült epret és a fehér csokoládés krémet.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: sütés nélkül

hozzávalók

eper 40 dkg
frissen facsart citromlé 1 tk
barna cukor 2 evőkanál
vaníliakivonat ( vagy fél vaníliarúd kikapart magja) 1 tk
fehér csokoládé 10 dkg
tejszín 1 dl
mascarpone 250 dkg

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!