Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Bulgursaláta ropogós pirított tökkel

A megannyi finom hozzávaló között diszkréten megbújó tépett kacsacomb miatt nem vegán, viszont cserébe kifejezetten vagány ez a ropogós pirított tökkel megspékelt bulgursaláta. De, aki úgy szereti, az nyugodtan elhagyhatja a kacsát. A saláta nem fog megsértődni tőle. Maximum Feri! ;)

1. lépés

Az olajat egy közepes lábosban felhevítjük, majd hozzáadjuk a bulgurt. Pár percig pirítjuk, amíg kissé üvegessé nem válik.

2. lépés

Ekkor óvatosan felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük és addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja.

3. lépés

A tököt vékony hasábokra vágjuk, majd meghámozzuk, a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és két evőkanál olívaolajjal alaposan összeforgatjuk.

4. lépés

A kukoricadarát elkeverjük a sóval, borssal, a füstölt paprikával és a szezámmaggal és megszórjuk a keverékkel a tököt, majd összeforgatjuk a kettévágott, pucolatlan fokhagyma fejjel, és az egészet a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

5. lépés

25-30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat is és további 10 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek, a tök pedig ropogósra sül.

6. lépés

A bulgurt szétterítjük egy tálon, elrendezzük rajta a sült édesburgonyát és a paradicsomot, a puhára sült fokhagymagerezdeket kinyomkodjuk a héjából és a salátára szórjuk, majd az egészet megszórjuk napraforgómaggal és lecsepegtetett kapribogyóval.

7. lépés

Elterítjük rajta a villával falatokra tépkedett kacsahúst, végül meglocsoljuk a narancslé és az olívaolaj keverékével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

olívaolaj 2 evőkanál
szárnyas alaplé 5 dl
bulgur 15 dkg
hokkaido tök 500 g
őrölt, füstölt paprika fél teáskanál
kukoricadara 3 evőkanál
1 teáskanál
Őrölt bors fél teáskanál
szezámmag 2 teáskanál
koktélparadicsom 1 fürt
kapribogyó 7 dkg
napraforgómag 2 evőkanál
fokhagyma 1 fej
frissen facsart narancslé fél narancsnyi
kacsacomb 2 db
extra szűz olívaolaj 4 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!