Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Aszalt szilvával és roqueforttal töltött, baconba tekert csirke

Ha idén is sanszos, hogy az ünnepi családi országjárás egyik 12 fős állomása a ti kis otthonotokban lesz, de ti is alig pár órával a többiek érkezése előtt estek majd haza a világ másik végéből, akkor ennél a csirkénél jobbat keresve sem találhattok. Elkészíthetitek akár pestos aszalt paradicsom töltelékkel, prosciuttoba tekerve is, de Feri most az aszalt szilvás, roquefortos, baconös változatot hozta el nektek. Nem csak gyors, de elképesztően finom is!

1. lépés

Félbevágjuk a csirkemelleket úgy, hogy a két fél egy kis batyut képezzen, és közben feltesszük a krumplit főzni.

2. lépés

Egyenként megtöltjük a batyukat az aszaltszilvával és a roqueforttal.

3. lépés

Sózzuk, borsozzuk a húsokat.

4. lépés

Betekerjük baconbe.

5. lépés

A megtöltött, betekert melleket belefektetjük egy tepsibe és meglocsoljuk őket olajjal.

6. lépés

185 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük őket. A bacon akkor jó, ha jó ropogósra sült.

7. lépés

Az elkészült főtt krumplit átnyomjuk egy krumplinyomón.

8. lépés

Hozzáadjuk a vajat és a tejszínt.

9. lépés

Majd krémesre keverjük a pürét.

10. lépés

Utolsó lépésként megszórjuk szerecsendióval és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemet.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

csirkemell 2 db
aszalt szilva 1 marék
roquefort 15 dkg
bacon 200 g
olaj 2 evőkanál
Só, bors
főznivaló krumpli, tehát C jelű 1 kg
vaj 300 g
langyos tej
tejszín
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 1 csokor

allergén

szerecsendió

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!