Aszalt szilvával és roqueforttal töltött, baconba tekert csirke
Ha idén is sanszos, hogy az ünnepi családi országjárás egyik 12 fős állomása a ti kis otthonotokban lesz, de ti is alig pár órával a többiek érkezése előtt estek majd haza a világ másik végéből, akkor ennél a csirkénél jobbat keresve sem találhattok. Elkészíthetitek akár pestos aszalt paradicsom töltelékkel, prosciuttoba tekerve is, de Feri most az aszalt szilvás, roquefortos, baconös változatot hozta el nektek. Nem csak gyors, de elképesztően finom is!
1. lépés
Félbevágjuk a csirkemelleket úgy, hogy a két fél egy kis batyut képezzen, és közben feltesszük a krumplit főzni.
2. lépés
Egyenként megtöltjük a batyukat az aszaltszilvával és a roqueforttal.
3. lépés
Sózzuk, borsozzuk a húsokat.
4. lépés
Betekerjük baconbe.
5. lépés
A megtöltött, betekert melleket belefektetjük egy tepsibe és meglocsoljuk őket olajjal.
6. lépés
185 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük őket. A bacon akkor jó, ha jó ropogósra sült.
7. lépés
Az elkészült főtt krumplit átnyomjuk egy krumplinyomón.
8. lépés
Hozzáadjuk a vajat és a tejszínt.
9. lépés
Majd krémesre keverjük a pürét.
10. lépés
Utolsó lépésként megszórjuk szerecsendióval és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemet.