Nekem az aszalt áfonya az egyik kedvenc csemegém. Szeretem csak úgy, önmagában falatozni vagy sós magvak mellé rágcsálni, de a legnagyobb kedvencem, mikor egy puha kelt tészta köntöst kap. Most egy kalácstésztába csomagoltam, és koszorút készítettem belőle. Ennél szebb sorsa nem is lehet számomra az áfonyának.
A kalács tésztája elég semleges ízű, nem túl édes, így sós vajjal is nyugodtan fogyaszthatjuk vagy megkenhetjük a kedvenc lekvárunkkal. Az áfonyás verzió után pedig érdemes kipróbálni ezt a tésztát egyéb töltelékkel, akár kakaós csiga formában is.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók
miklos bread mix liszt 500 g
por állagú útifű 10 g
Auchan bio rizsital 300 g
friss élesztő 25 g
Auchan tojás 1 db
Auchan akácméz 1 nagy evőkanál
olvasztott margarin 50 g
só 1 nagy csipet
Auchan aszalt áfonya 200 g
hozzávalók a tetejére
Auchan tojás 1 db
Auchan bio rizsital 1 evőkanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!