Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Ismerje meg beszállítónk, a Martontej tehenészetét és tejfeldolgozó üzemét!

A Martontej tehenészete és tejfeldolgozó üzeme Ráckeresztúr-Lászlópusztán található. A telep több mint százéves múlttal rendelkezik, ezt az örökséget tiszteletben tartva fejlesztették tovább a gazdaságot, és immár 1500 hektár területen gazdálkodva, 1200 holstein fríz tehénnel, napi 35 000 liter tejet megtermelve igyekszik a tejszerető emberek szolgálatába állni.

Az állatokat a nagyüzemi állattartás mellett is igyekeznek a legjobb körülmények között egészségesen tartani. A telep azon ritka szarvasmarha telepek közé tartozik, mely 5-ös mentes egészségügyi státusszal rendelkezik. Teszik ezt olyan szándékkal, hogy a Föld, az emberiség, és az állatok minél nagyobb harmóniában éljenek. A Martontej ezért elsőként csatlakozott Magyarországon a nemzetközi BBC szövetséghez, mely ezt a küldetést már 35 országban hivatott rendszerbe foglalni.

A lenmag alapú- és GMO mentes növénytermesztéssel előállított takarmánybázisukkal nem csak az egészséges élelmiszer előállítás alapjait teremtik meg kis hazánkban, hanem ilyen takarmányozás mellett jelentős metángáz kibocsátástól is megkímélik a földet, mely a klímakutatók szerint fő felelőse az üvegházhatás kialakulásáért. Ezzel a technológiával - mely kizárólag zöldenergiából előállított villamosenergiát használ - készült prémium GMO mentes termékeik azon kívül, hogy mindig a legfrissebb fejésű tejből készülnek, mentesek mindenféle adalékanyagoktól.

Ezzel a küldetéssel és termékekkel szeretnének hozzájárulni az Auchan azon törekvéséhez, hogy a Gazdától az asztalig program keretében nyomon követhető, egészséges élelmiszereket kínáljon a vásárlói számára.

Termékeink

Prémium palackos friss tej 1,5% 1 liter

Az egyedülálló lenmag alapú GMO-mentes takarmányozási technológia hatására a tejben a megemelkedett Omega-3 zsírsavnak köszönhetően a telített és telítetlen zsírsavak aránya olyan mértékű, melynek igazolhatóan kedvező hatása van az egészségünk megőrzésében. A tejben számos, szervezetünk számára hasznos vitamin és ásványianyag található.

Mascarpone

Az Auchan Prémium mascarpone-t már az 50%-os zsírtartalma megkülönbözteti a többi mascarpone-tól. Egy termék ízvilágát nagyban befolyásolja annak zsírtartalma. A Martontejnél a lenmag alapú takarmányozás során a lenmag magas Omega3 tartalma különleges esszenciális zsírsavösszetételt eredményez a termékekben. A magas zsírtartalom teszi krémessé, selymessé, egyedivé. Ebből a lágysajtból készült sütemények lágyak, krémesek, de mégis könnyedek lesznek.

Gomolya

Az Auchan „Gazdától az asztalig” gomolya sajtok kizárólag a Martontej saját gazdaságából származó ellenőrzött GMO-mentes tartás technológiával készült, érlelés nélküli friss sajtok. A gyártáshoz felhasznált tej mindig a reggeli fejésű, legfrissebb tejből készül. Gyártás, szikkasztás után a sajt a füstölő kamrába kerül, ahol bükkfaforgács füstöléssel tesszük gazdagabbá a sajt ízvilágát. Füstölést követően a sajtot azonnal becsomagoljuk, hogy megőrizve friss állagát mielőbb a sajtszerető emberek asztalára kerülhessen. A teheneink speciális lenmag alapú takarmányozása nemcsak harmonikusabbá teszik sajtjainkat, de a lenmagból származó Omega3 zsírsavnak köszönhetően egészségünk számára kedvezőbb zsírsavösszetételt eredményez a termékeinkben. A gomolyasajtjaink zsírszegények, így diétás étrendbe is beilleszthetők.

Tejföl

Az Auchan Prémium tejföl igazi prémium kategóriás termék. 25 százalékos zsírtartalmának köszönhetően bármelyik kedvenc ételünk kiváló alapanyaga, kiegészítője lehet. A Martontej GMO-mentes és lenmag alapú takarmányozása hozzájárul az Ön egészségének megőrzéséhez. Az egyedi esszenciális zsírsavösszetételét a lenmag magas Omega 3 zsírsavtartalmának köszönheti.

Vaj

Az Auchan Prémium vaj méltán emlékeztet a kézzel köpült falusi vaj ízvilágára. A Martontej a vaj elkészítéséhez semmilyen adalék kultúrát nem használ, így a vaj ízvilága kizárólag az alapanyagul szolgáló tej tisztaságától és beltartalmától függ. A speciális lenmag alapú takarmányozás garancia a magas beltartalomra, a GMO-mentes gyártástechnológia pedig a tisztaságra. Az esszenciális zsírsavak aránya és gazdagsága teszi különlegessé és egészségünk szempontjából értékessé ezt a terméket.