Sajtóközlemény - Újabb, előrehozott béremelés az Auchannál, 2 milliárd forintot meghaladó befektetéssel

Az elmúlt évek eredményeinek és a tervezett terjeszkedésnek köszönhetően létszámbővítést is tervez az áruházlánc

Budaörs, 2017. október 11. – Az Auchan Retail Magyarország vezetősége kedden megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének tisztségviselőivel, miután meghallgatta a javaslataikat. A vállalat nyitott a bérek ismételt, jelentős emelésére: már 2017. november 1-től előrehozott, általános béremelést hajt végre. A döntés az összes áruházi alkalmazotti (nem vezetői) beosztású munkatársat érinti. Az alkalmazottak bére így átlagosan 13,6%-kal emelkedik. Az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme* 247 000 Ft lesz. A vállalat emellett az áruházi, menedzseri pozícióban dolgozó munkatársak bérét is rendezi. Az említett béremelések összesen több mint 2 milliárd Ft befektetést jelentenek 2017 év végére és 2018-ra vonatkozóan az Auchan Retail Magyarország számára.

„Kemény, de korrekt bértárgyaláson vagyunk túl. Az általános 13,6%-os fejlesztés jelentős emelést tesz lehetővé az egyes bérkategóriákban, különösen az alacsonyabb bérek esetében. Örülünk a létszámfejlesztési terveknek, de ehhez első lépésként a jelenlegi hiányt kell csökkenteni”– tette hozzá dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Az Auchan Retail Magyarország vezetése továbbra is mindent megtesz azért, hogy ezeket a pozíciókat a megfelelő szakemberekkel betöltse.

A vállalatnál nem ez az első jelentős, általános béremelés: az elmúlt két év alatt összesen 2,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre az Auchan, ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekedett az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

„Az elmúlt évek pozitív pénzügyi eredményeire – amelyek minden egyes munkatársunk munkájának köszönhetőek – és a tervezett új áruháznyitásokra tekintettel, létszámbővítésre lesz lehetőségünk a jövőben. Az Auchan Retail Magyarország a felelős, stabil munkáltatói háttér, bérezés és juttatások, valamint a részvényesi program mellett a munkatársak képzésére, fejlődésére helyezi a hangsúlyt, hosszú távú karrierutat kínálva számukra. Bízunk benne, hogy ezzel a jelentős béremeléssel újabb lépést tettünk annak érdekében, hogy jobbá tegyük munkatársaink életét és még vonzóbb munkáltatóvá váljunk” – mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

*A havi jövedelem magában foglalja az alapbér, különböző pótlékok, túlóra, prémiumok és az egyéb béren kívüli juttatásokat is.

Háttérinformáció az Auchan Retail Magyarországról:
Az Auchan Retail Magyarország 19 áruházat, 1 szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és 1 online áruházat üzemeltet, és közel 7 000 főt foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 19 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi beruházással. Az áruházlánc széles választékáról és diszkont árairól ismert. Az Auchan elkötelezett azért, hogy jobbá tegye vásárlói, munkatársai és partnerei életét, és hozzájáruljon a lakosság életminőségének javításához.

További információ:
Adorján Abigél