Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Pályázat az Auchantól több mint száz általános iskolás számára, egyhetes, ingyenes táborozásra

A tábor öko-parkjában a 10-12 éves gyerekek bepillantást nyerhetnek egy különleges majorság életébe, ahol fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek is dolgoznak Budapest, 2013. április 4. – Az Auchan Magyarország a miskolci Szimbiózis Alapítvánnyal közösen rajzpályázatot hirdet 5-6. osztályos tanulóknak április 2-a és 23-a között. Az öt, legtöbb szavazatot kapott pályamű tulajdonosa elviheti az osztályát és kísérő tanárait május, június, vagy szeptember hónapban egy egyhetes táborozásra a Baráthegyi-majorság öko-parkjába, ahol fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek is dolgoznak.

A pályázat keretében egy megadott meséhez kell a versenyzőknek illusztrációkat készíteniük, amelyeket az Auchan Facebook oldalán létrehozott „Erdei Iskola” alkalmazáson keresztül (www.facebook.com/AuchanMagyarorszag) lehet feltölteni és ugyanitt lehet rájuk szavazni április 2-a és 23-a között. A mese főszereplője az Auchan Magyarország logójában is megjelenő vörösbegy. Az alkotások beérkezése és moderálása után azonnal lehetőség nyílik a szavazásra, így érdemes minél előbb pályázni.

Az öt, legtöbb voksot kapott pályamű tulajdonosa elviheti az osztályát és kísérő tanárait május, június, vagy szeptember hónapban a Baráthegyi-majorságba egy egyhetes erdei táborozásra. A majorság öko-parkjában számos érdekesség mellett egy különleges manufaktúra is található, ahol fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek készítenek helyben termelt alapanyagokból kézműves termékeket, így a gyerekek bepillantást nyerhetnek az ő mindennapjaikba is.

Pályázni bármilyen technikával készült alkotással – saját színes rajzzal, festménnyel, rajzfilm-tervvel ,grafikával – lehet, melyet lefotózva, vagy beszkennelve tudnak a pályázók feltölteni az alkalmazásba. A pályamunka nemcsak egy diák, hanem az osztály, csoport közös munkája is lehet. A nyertesek nevét az áruház és az alapítvány április 25-én hirdeti ki.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elindíthatjuk ezt a rajzpályázatot, amellyel a 10-12 éves gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy izgalmas kalandban egy különleges helyszínen. Mivel évek óta foglalkoztatunk áruházainkban megváltozott munkaképességű munkatársakat, fontosnak tartottuk azt is, hogy az öko-parkot megismerő gyerekek találkozhassanak fogyatékkal élőkkel, megváltozott munkaképességűekkel a nyaralás során. A pályázók nevében is mondhatom: várjuk a szavazatokat!” – mondta el Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.