Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Ötből négy eladott kalács már helyben sütött az Auchannál

– Az ár, a minőség és a frissesség alapján választanak a vásárlók Budapest, 2013. március 14. – Kibővített választékkal – például a csak Húsvétkor kapható foszlós és sós kalácsokkal – várják az Auchan áruházak az ünnepi bevásárlásra érkezőket. Mára az eladott kalácsok mintegy 80%-a helyben sütött termék, elsősorban az árat, minőséget és a frissességet tartják szem előtt a vásárlók. Az Auchan Magyarország Kft. a tavalyi évhez hasonlóan megnövekedett forgalomra számít, főleg a húsvéti hétvégét közvetlenül megelőző napokban.

A vásárlók döntését az ünnepi időszakban is, a pékáru és a kalács vásárlásakor az ár-érték arány befolyásolja leginkább, emellett elsősorban a friss, helyben sütött, jó minőségű termékeket keresik. Ennek megfelelően az eladott kalácsok mintegy 20%-a csomagolt, míg a friss, helyben sütött kalácsok jelentősen népszerűbbek, ötből négy eladott kalács már saját pékségben készült.

Idén két népszerű, kizárólag a húsvéti időszakban kapható, helyben sütött kalács is bekerült a kínálatba: a foszlós kalács és a sós kalács. Mindkettőt előszeretettel fogyasztják sonka mellé a húsvéti ünnepek alatt, és mivel a háztartások mérete változó, a pékek különböző méretben sütik ki őket. A legnépszerűbb azonban továbbra is a fonott kalács, ebből fogy a legtöbb Húsvétkor – egy átlagos héthez képest háromszoros mennyiség fogy –, de a kakaós és mazsolás változatokból is sokan vásárolnak. Olyan különleges kalácsok, mint a csíkos-, császár-, vagy selyemkalács, valamint kuglófok is megtalálhatóak a kínálatban.

Az áruházakban új termékekkel is találkozhatnak idén a vásárlók. A Ceres napkalács és császárkalács a Cora áruházak egyik legkeresettebb terméke volt, így az áruházlánc felvásárlásával bekerült az Auchan kínálatába, hogy a vevők még szélesebb palettáról választhassanak.

„Felkészültünk a húsvéti forgalomra, a vásárlókat különböző tájékoztatókkal, húsvéti kihelyezéssel, ünnepi akciókkal és nagyobb árukészlettel várjuk. Külön figyelmet fordítunk a speciális étrendűekre, ezért a húsvéti időszakban is forgalmazunk gluténmentes, csökkentett kalóriatartalmú és diabetikus pékárukat. Kibővített termékválasztékunkban a helyben sütött, csak Húsvétkor kapható sós és édes kalácsok is megtalálhatóak, rendkívül kedvező árakon” –