Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Megújuló energiaforrás a székesfehérvári Auchan benzinkútnál

Budapest, 2010. november 22. – A mai naptól E85 GreenPower bioetanol üzemanyagot is vásárolhatnak az autósok az átalakított székesfehérvári Auchan benzinkútnál. Ez a megújuló energiaforrás a benzinhez és gázolajhoz képest lényegesen kisebb környezeti terhelést jelent, s az ára is alacsonyabb a hagyományos üzemanyagokhoz képest. Ily módon mind az Auchan diszkont-politkájához, mind a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségéhez jól illeszkedik.

A székesfehérvári Auchan benzinkútnál mától bioetanolt is tankolhatnak az autósok. A kukoricából előállított, az MSZ CWA 15293:2006 jelű, igen szigorú magyar E85 szabványnak megfelelő GreenPower üzemanyag bizonyos tekintetben alternatív lehetőséget biztosít a magas árú fosszilis (kőolaj alapú) üzemanyagokkal szemben.

E megújuló energiaforrás nagy előnye, hogy környezetkárosító hatása alacsonyabb, mint a hagyományos üzemanyagoké, így használatával csökkenthető a klímaváltozásért felelőssé tehető üvegházhatású gázok kibocsátása, csakúgy, mint a levegőszennyezés.

Az Auchan az elmúlt évek során már számos jelét adta a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségének. Miskolci és maglódi áruháza szintén megújuló energiát alkalmaz a SolarWall technológia segítségével.