Május közepétől székely hetek indulnak Magyarország összes Auchan áruházában

A különleges akcióval az áruház a Cora hagyományait viszi tovább immár 19 helyszínen kínálva 11 székely termelő, gyártó összesen 76 termékét Budaörs, 2013. május 15. – Sajtótájékoztató keretében indította el az Auchan óbudai áruházában a megújult, kibővített Székely hetek sorozatot. Az akció három évvel ezelőtt, 7 Cora áruházban kezdődött azzal a céllal, hogy megismertesse vásárlóival és népszerűsítse a székely termékeket. Az elmúlt években a termelőknek jelentős piacot és ismertséget biztosító lehetőséget idén az Auchan Magyarország folytatja mind a 19 áruházában, hagyományteremtő jelleggel. A megnyitón dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár és Márton István, Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési igazgatója is részt vettek, valamint lehetőség nyílt a termékek kóstolására is.

Az Auchan számára a kezdetek óta fontos, hogy akcióival rendszeresen bemutassa a különböző régiókat, tájegységeket. Törekvésüket most egy, a Cora által három évvel ezelőtt indított kezdeményezéssel bővítik, melynek keretében a korábbi 7 helyett már 19 áruház polcain lesznek megtalálhatók a székely termékek. Idén januárban az áruházlánc képviselői egy termékszemlén vettek részt a Hargita megyei Csíkszeredán, ahol 2 Maros, 5 Kovászna, és 28 Hargita megyei termelő mutatkozott be. Az áruház szakemberei itt választották ki, hogy mely termékek kerülnek be az Auchan kínálatába. A kijelölt áruk mind a 19 hipermarketben mintegy két hétig lesznek kaphatóak, a legkedveltebbeket pedig az állandó kínálat részeként, egész évben megvásárolhatják az érdeklődők, ezzel biztosítva a jövőben a székely termékek magyarországi népszerűségét.

„A tavaly lezajlott Cora integráció alatt sokat dolgoztunk azon, hogy a két áruházlánc jó gyakorlatait ötvözzük, így a 7 újonnan csatlakozó áruház népszerű hagyományait is megtartsuk. A székely termékek népszerűsítése remekül illeszkedik az Auchan különböző régiókat, ízeket bemutató törekvéseihez, ezért az akciót országos szintűre bővítettük, így idén már mind a 19 hazai Auchan áruházban, összesen 11 termelő 76 termékét ismerhetik meg vásárlóink. A legnépszerűbb termékek pedig nem csak az akció ideje alatt, hanem később is megtalálhatóak lesznek áruházainkban, állandó termékkínálatunk részeként” – mondta el Varga Gabriella, az Auchan Magyarország Kft. beszerzési igazgatója.

A Székely hetek keretében a vásárlók olyan különlegességekkel találkozhatnak, mint a szarvas és vaddisznó pástétom, a rusztikus fűszeres felvágott, és az erdélyi sült vagdalt hús. A kínálatban megtalálhatóak még a különféle sajtok, házi csokoládé, székely mustár, havasi málna méz, házi készítésű áfonya, illetve homoktövis szörpök. A fogyasztók nemcsak a különböző élelmiszereket, hanem a tárolásukra szolgáló kerámia edényeket is megvásárolhatják.

„Tavaly januárban elindítottuk a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának keretprogramját, a Darányi Ignác Tervet. A határon túli magyarok jelentős része vidéken él, ezért kötelességünknek éreztük, hogy vidékfejlesztési programunkba bekapcsoljuk a Kárpát-medence teljes magyarságát. Az összefogás, a közös munka kereteit a „Vidékfejlesztési Együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal” program biztosítja” – mondta el a megnyitón dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

„Az áruházlánc kezdeményezése jelentős piacot, így további ismertséget is biztosít a több éve partnerségben álló, és a most csatlakozó székely termelők számára. A Székely Hetek akció így hosszú távú lehetőséget teremt a határon túli magyar vállalkozásoknak, a székely termelőknek. Reméljük, egyre többen megismerik, és megszeretik ezeket a hagyományos termékeket”  – emelte ki az akció jelentőségét Márton István, Hargita Megye Tanácsának vidékfejlesztési igazgatója.