Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Közel 300 megváltozott munkaképességűnek biztosít munkahelyet az Auchan

A Work Force közvetíti majd a leendő pénztárosokat, árufeltöltőket és eladókat a hipermarketekbe Budapest, 2010. szeptember 22. – Több száz megváltozott munkaképességű dolgozhat 2010-től az Auchan Magyarország 12 áruházában, ahol olyan munkaköröket tölthetnek majd be, mint az árufeltöltő, a pénztár hostess vagy az eladó. Az Auchan munkatársai kiválasztásánál is összhangra törekszik saját üzleti érdekei és a társadalom érdekei között, ezért a rehabilitációs foglalkoztatás terén is tevékenykedő Work Force Kft-vel kötött együttműködést, hogy – a kultúra, a környezetvédelem és a sport mellett – immár a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására is nagy hangsúlyt fektessen.

Együttműködési megállapodást írt alá az Auchan Magyarország és a nemrégiben új, rehabilitációs üzletágat nyitó Work Force Kft. A megegyezés értelmében az áruház várhatóan több száz megváltozott munkaképességű dolgozót közvetít majd a személyzeti szolgáltatók piacán hosszú ideje tevékenykedő cégtől, amellyel nemcsak társadalmi szerepvállalását erősíti a piacon, de lojális, lelkes és hatékonyan dolgozó munkavállalókra is szert tehet.

            „A kereskedelemmel, mint alaptevékenységgel párhuzamosan az Auchan mindenkor a tudatos társadalmi szerepvállalásra törekszik. Ennek értelmében áruházunk nemcsak úgy tekint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, mint felkínált lehetőségre, hanem mint össztársadalmi érdekre” – fogalmazott Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs vezetője. „A Work Force Kft-vel való közös munka a biztosítéka annak, hogy a hátrányos helyzetben lévők integrációja tartósan és hatékonyan valósulhasson meg, hiszen a folyamatos tanácsadás segítségével mi is kedvező munkakörnyezetet tudunk kialakítani számukra. Ez az együttműködés számunkra is egy tanulási periódus lesz, hiszen bár foglalkoztattunk már megváltozott munkaképességűeket, ilyen létszámban még nem állt módunkban fogadni őket. Nagy lehetőség ez nem csak új kollégáink, de vállalatunk számára is, mert eddigi tapasztalataink szerint rendkívül lelkes és hatékonyan dolgozó munkatársakat üdvözölhetünk megváltozott munkaképességűek között, akik nem csak jól tudnak, de igazán akarnak is dolgozni.”

            Részben a társadalom „öregedése” miatt a megváltozott munkaképességűek egyre nagyobb hányadát alkotják az európai, így a magyar népességnek is. Az Európai Unióban 26 millió ember, hazánkban pedig a társadalom közel hat százaléka él valamilyen fogyatékossággal. Ezzel szemben, míg a fejlett országokban a megváltozott munkaképességűek 30-40%-a dolgozik, Magyarországon ez az érték jóval 10% alatt van.

            „Az utóbbi időben a társadalmi felelősségvállalásának és a rehabilitációs járulékemelésnek köszönhetően egyre több vállalat dönt megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása mellett. A cégek így hatékony, hűséges munkaerőhöz juthatnak, hiszen a hátrányos helyzetűek munkamorálja és lojalitása köztudottan magas” – húzta alá Oplaznik Gabriella, a Work Force Rehabilitációs ágazatvezetője. Véleménye szerint az Auchan Magyarországgal való közös munka, az áruház felelős szemlélete kedvező példa lehet más, a társadalmi kérdésekre nyitott vállalatok számára is.

A Work Force Kft. rehabilitációs üzletága keretében komplex szervezetfejlesztéssel, speciális adatbázissal, mentorhálózattal és folyamatos tanácsadással támogatja a hozzá forduló cégeket, valamint a témában érdekelteknek külön képzés formájában is biztosítja az ismeretek átadását.