Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Közel 15 tonna élelmiszer-adomány gyűlt össze az Auchanban

idén az áruházlánc hét új tagja is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtéséhez Budapest, 2012. november 29. – Rekord mennyiségű, közel 15 tonna élelmiszeradomány gyűlt össze idén az Auchan áruházakban a Magyar Élelmiszerbank gyűjtése keretében, amelyhez ebben az évben az áruházlánc hét új tagja is csatlakozott. A nagyszabású akcióra november 23-án és 24-én került sor országszerte, mintegy 3000 önkéntes részvételével.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén 93 tonna élelmiszer-adományt gyűjtött össze mintegy 3000 önkéntes részvételével november 23-án 24-én az ország 135 településén, 230 helyszínen. A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott az Auchan Magyarország, amelynek hét új áruháza még több helyszínen tette lehetővé a jótékonykodást. A rekord mennyiségű adományokat idén is még karácsony előtt eljuttatják a rászorulókhoz.

Az Auchan áruházaiban a korábbi évekhez hasonlóan hangosbemondón keresztül hívták fel a vásárlók figyelmét az akcióra, akik a pénztárak mögött elhelyezett gyűjtőpontokon adhatták át a felajánlott adományaikat az önkénteseknek. Az ő közreműködésükkel jutnak el az élelmiszer csomagok a környéken élő rászorulókhoz.

Idén még a tavalyi akció sikereit is túlszárnyalta az Auchan az összegyűjtött körülbelül 15 tonna élelmiszeradománnyal, amelyből több ezer csomag készül. Az elért eredmény köszönhető azoknak az új Auchan áruházaknak is, amelyek első alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez, még több lehetőséget nyújtva ezzel a felajánlásokra.

Lovász Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársa elmondta: „Nagy sikernek értékeljük az idei akciónkat, hiszen közel 20%-kal több élelmiszeradomány érkezett, mint tavaly. Az új Auchan áruházak részvételével az áruházlánc összesített eredménye is több mint 20%-kal növekedett, néhány áruházban az összegyűjtött élelmiszeradományok mennyisége pedig megduplázódott, ami fantasztikus eredmény. Természetesen ez a helyi önkéntesek lelkes munkájának is köszönhető, és ne feledkezzünk el a vásárlókról, adományozókról, akik a nehéz gazdasági körülmények ellenére is támogatták a gyűjtésünket, és ezzel a rászoruló családokat.”

 

„Az idei évi gyűjtés valóban egy újabb mérföldköve az Auchan társadalmi felelősségvállalási törekvéseinek, hiszen az új áruházak csatlakozásával jelentős mértékben növeltük a tavalyi adományok mennyiségét. Hálásak vagyunk a vásárlóinknak is, amiért a nehéz gazdasági helyzet ellenére szívükön viselik a rászorulók sorsát. Példamutató összefogás valósult meg a gyűjtéssel, ami reméljük, a jövő évben is folytatódik.” – tette hozzá Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

 

 

 

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös ...

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valam...

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina még versenyben van az olimpiai indulás...

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai kajakozó a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában tett látogatást kedden, az általa alapított Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. Az eseményen a 35 éves sportolónő elárulta, hogy nagyon bízik az olimpiai indulás lehe...

Tovább olvasom
Több mint 700 diák választotta az Auchant. Az áruházlánc tov...

Az Auchan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki a vásárlókat, és ehhez minden lehetséges szakmai segítséget megad. Ennek megfelelően már az első lépésektől támogatja azon fiatalok szakmai képzését és fejlődését, akik a keresked...

Tovább olvasom